четвъртък, 3 март 2016 г.

Слънчево Затъмнение 09.Март`2016, 18°55' в Риби


Несъмнено има изчерпване на някаква тема от живота ни, тъй като Рибите са последен знак от зодиака. Може би, няма да е толкова драстично, както беше на 20.Март`2015, на 29° в същия знак, но пак ще усетим ефекта му до няколко месеца. Събитията не се случват веднага в Риби, нужно е узряване. Тук всичко е объркано и неясно, иска се изчакване. Може да се щурате насам-натам, (това е подвижен знак), но друг е въпроса, дали ще даде резултати цялото това суетене. Най-вероятно ще се усети пристъп на паника и хаотични опити в различни направления. Със сигурност ще ни се замъгли съзнанието, докато разберем, какво наистина се случва и какво точно желаем? 12тият знак си е предродилна фаза, така че може да се почувстваме дълбоко отегчени от настоящото си положение или тотално изгубени. Процесите ще са предимно подсъзнателни и промените, които ще последват, предизвикани от това затъмнение, ще са на вътрешно ниво. Т.е. ние ще осъзнаем, че вече не искаме нещо/някого, че не са ни нужни в по-нататъшния ни път. Ще се наложи да поемем сами и то в неизвестна посока за известно време. Ще ни движат космическите сили, докато „проходим” в някаква нова среда.

В периода около затъмнението е най-добре да не се вземат твърди решения, докато не се избистри пейзажа пред очите ни. Това важи, на първо място за Рибите, а след това за Девите, Стрелците и Близнаците, плюс всички с Асцендент или важни точки около 18/19тия градус в същите знаци.

Съвпадът на Слънцето и Луната представлява момент на синхронизация на вътрешния и външния живот. Докато Луната се отдалечава от Слънцето, тя изпитва битието, пропътувайки различни житейски ситуации и при съвпада донася (на Духа) събраната опитност във вид на емоционален набор от впечатления или т.нар. емоционален багаж. По време на Новолунието, този багаж се разтоварва (или поне такава е целта), за да може да започне Луната да попълва нови впечатления. Да кажем, че тя има функцията на наблюдател и изследовател, подобно на Меркурий, но докато той се е научил да мисли и абсорбира различна информация, тя възприема всичко все още само на емоционално ниво, чрез инстинктите. Така че, всяка ситуация, в която е замесена Луната, изважда на преден план нашите инстинкти и слепи емоции, а това се случва най-вече по време на Пълнолуние и Новолуние. В моментите пък на Слънчево затъмнение тя буквално препречва достъпа ни до ясното съзнание (Слънцето) и ефектът може да е вълна от емоционален взрив. Родилно дишане със сигурност ще помогне и кутиика мента-глог-валериан наблизо. Може да ви се прииска да плачете безпричинно, да изпаднете в неконтролируем гняв, самосъжаление и т.н. Изглежда, това е моментът, в който се освобождават всички „бебешки” незрели и некултивирани емоции. Тук биваме тествани, доколко сме израснали и надраснали определени стари нужди, страхове, изобщо всякакви емоционални пристрастия и душевни мазоли! От друга страна, трябва да обърнем внимание, как наистина се чувстваме и за какво ще пропищи душата ни? Тя може да има недохранени нужди, така че, трябва да я чуем! Луната винаги ще си остане „детето” вътре в нас, за което е важно да продължаваме да се грижим. Затова, обърнете се навътре и се свържете с душата си! Всяко затъмнение идва, за да постави въпроси! Нещо трябва да осъзнаем, да го почувстваме дълбоко в нас, а после да освободим пространство за нова реалност!

Затъмнението се случва в Тао квадрат, като опозицията е с един от управителите му – Юпитер. Ситуацията изглежда критична, но всъщност е много ползотворна, тъй като ще ни даде възможност да видим нещо отстрани, отделяйки ни от него. Твърде привързаните ще го изживеят болезнено. Нека приемат разумно и хладно по-далечната перспектива. За това ще спомогне Сатурн като шеф-диригент на затъмнението. Изходната точка, която той ще предложи е нова работа/бизнес, нов договор, нова среда, приятели, колектив. Юпитер, в комбинация с Плутон пък ще достави нужните средства. Мислете за промяната като за постепенен процес. Тя ще се развива стъпка по стъпка. Не се опитвайте да прескочите реалността, в която се намирате. Приемете я и извършвайте вътрешна подготовка! Промяната ще настъпи в началото на Юни, а от Септември ще започнат да текат резултатите от настоящото затъмнение!
Успех!
АСТРО 21
Ирина Димитрова

2 коментара: