неделя, 20 декември 2015 г.

Код Червено за периода 29.Дек`2015 - 25.Януари`2016



Започвам с квадрата на Меркурий към Марс на 29,30,31.Дек`2015. Ако не следваха други негативни предпоставки, бих окачествила аспекта като по-емоционален и стресов във връзка с празниците, който да изостри страстите и предизвика някои сблъсъци. Но, няма да е само това. Първо, ситуацията се случва в крайни, анаретни градуси, което внася допълнителен негатив, второ Меркурия на 29.Декември забавя своя ход, навлизайки в стационарна фаза, което ще усложни квадрата му с Марс, спъвайки внезапно провокирани промени. Ще се получат сериозни нервни изблици, които има опасност да се реализират основно по пътищата. Затова бих посъветвала да не се пътува тази Нова Година. Дори да се вмъкнете невредими в едната посока преди 29.Декември, връщането е подложено на сериозни опасности до 25.Януари.
На 01.Януари Луната е в съвпад с Юпитер и Северен Лунен Възел, в тригон към съвсем забавящия ход стационарен Меркурий, (все още в обсега на квадрата с Марса). От бързане към дома, може да се получат непредвидени ситуации на пътя, като например да откажат спирачките в заледен участък. Ако е наложително пътуването, карайте бавно, не изпреварвайте и бъдете много внимателни!
На 02 и 03.Януари Луната ще премине през Тао квадрата Черна Луна-Плутон-Уран, на който ще обърна внимание след малко, така че също никак не са подходящи дните за пътуване.
На 04.Януари се повтаря квадратът между стационарен Меркурий и Марс, и двамата сменили знаци, намиращи се в нулеви градуси. Невидимият свят ще отвори порти, така че внимавайте, а най-добре не пътувайте от 29.Декември нататък по празниците!

На 05.Януари Меркурий обръща своя ход и става ретрограден, а Слънцето встъпва в точен квадрат с Черна Луна, като на следващия ден (06.Януари) в точен съвпад с Плутон. Ситуацията е доста по-опасна от друг път. Самата аз отложих важно пътуване. Никак не обичам злощастните прогнози, но планетната ситуация налага по-сериозно предупреждение. На 05.Януари също така, Венера (планетата на физическото тяло, освен любовта, партньорството, парите, ценностите, изкуството, красотата и удоволствията) застава в опозиция с Нептун и до 09.Януари ще мине, и през съвпад със Сатурн. Т.е. тя попада в квадрата на годината Нептун/Сатурн, който ще ни подтиква сериозно да преосмислим идеалите, които ни водят и какво практическо приложение намират в нашия живот. Подчинени ли сме на системата и къде трябва да вложим усилията в разпадащата се такава, за да получим резултат, запазвайки съвестта си чиста. Очевидно е, че основният урок за годината е, че нямаме пълна свобода (вероятно в цялата Вселена). Всяка привидно такава се заплаща с определени усилия в някаква област и ограничение или самоограничение, което трябва да си наложим. От 05 до 09.Януари ще се вгорчи емоционалната среда по време на този активиран квадрат и може да изпаднем в дълбоко униние, чувство на безизходица, липса на смисъл и вдъхновение. Всички посочени сфери на Венера ще попаднат в затъмнение. Съветвам оттегляне, уединение и доколкото е възможно релакс. Да се използват всевъзможните начини за емоционално лечение. Може да се наложи посещение при психолог.
  
Наслагвам едно върху друго планетните събития в периода, които се застъпват и усилват негативното проявление. Пиша статията по време на съвпада на Меркурий (ума, комуникациите, писането, търговията, пощите, билетите, резервациите, кратките пътувания, учение, договори, счетоводни сметки, срещи, театри, реклама) с Плутон (20.Дек`2015). Меркурий дава предупредителните знаци още от 18.Дек, когато е минал през квадрата с Лилит. Имаше ли инциденти на пътя, провали на договорки, пратки, сделки, неуспешна комуникация и всичко изредено по дейностите на Меркурий? Какъв конфликт предизвика при вас, външен или вътрешен? Ако се е забавил, може да не ви подмине утре, при квадрата с Уран. Бъдете внимателни, слизайте понякога от тия коли и вървете пеша, тъкмо ще се раздвижите. По-добре в такива моменти да се сблъскате с някой на тротоара и да отнесете една по-дълга, отколкото да играете по светофарите на блъскащи се колички! Кардиналните знаци Овен, Рак, Везни, Козирог са отново на топа и всички с планети около 15тия градус на същите.
  
19.Дек`2015 вечерта беше кризисна, Луната, заедно с Меркурий активира Тао-квадрата, на който искам да обърна по-специално внимание. Става дума за Черната Луна (Лилит) с Плутон и Уран. 

От 08.Ян`2016 Лилит навлиза в точен квадрат с Плутон. Дори само този аспект е достатъчно опасен и зловреден, най-вече при струпвания на много хора на едно място, в политическите и мафиотските кръгове (което е почти едно и също), при хора с психически отклонения, тежко болните и възрастните. В личните и делови отношения е достигната мъртва точка. Има изостряне и с родители или възрастни членове на фамилията, може да се усети емоционално скъсване и дистанциране. Ще има изисквания и тестове на тема дълг и отговорности. Да се отгледа малко дете е по-лесно, отколкото възрастен и болен родител, така че моментът може да подложи на изпитание някои. Старите дългове и кредити (материални и духовни) напират да се приключат. При отдавнашни имотни въпроси, делби и продажби ще се наложи също зануляване с известни загуби. На които не им е наложително, препоръчам да изчакат по-добър момент. Там, където съдбата ви притиска обаче, приемете каквото е и освободете връзката, която ви утежнява кармата.

Има окончателно изчерпване на теми (външни или вътрешни) и фази от живота ни, затова ще се чувстваме изцедени и изпразнени от съдържание. За съжаление за много хора идва и завършек на жизнения път (говорим предимно при възрастната група). Нека прибавя опозицията на Лилит с Уран, която се задейства от 17.Януари. Двата аспекта обаче не са отделени, защото отстоят само на един градус, така че практически от 08 до 25.Януари Лилит е в Тао-квадрат с Плутон и Уран. На следващия ден 26.Януари Меркурий встъпва в нормалната си посока на движение, напред. Става ясно, че тази Тао квадратура, протичаща на фона на ретрограден Меркурий ще извърши доста сериозно прочистване на всички нива. Отново акция на отделяне на душите и препращането им в съответстващата им посока и измерение. Вероятно ще се случат много операции в периода, макар да не го препоръчвам. Изглежда обаче отстраняването на „туморните” образувания е желателно. Визирам не само телесната им форма, а всяко емоционално, психическо, обществено и глобално такова. Говорим не просто за трансформация, а за обрязване и отстраняване на зловредни натрупвания. Вижте къде ще се проявят при вас и под каква форма. Сега най-много се нуждаем от духовни практики и медитации, в които да скъсаме и изгорим всички отровени връзки. Разделението и отчуждението са в максимална фаза.

Старият свят се разпада. Задно със себе си повлича всичко вътре в нас, което му принадлежи. Затова ще се провокират депресии и физически проблеми. Късайте старите разбирания, отношения, привързаности, всичко изчерпано и изразходвано. Освободете онова, което тегли в посока навън. Теглят го сили, различни от вашите. Психическо и емоционално изпразване е нужно. Завършване на всичко недовършено и издължаване на старите дългове. Не поемайте никакви нови инициативи, ще са безплодни. Това време се дава за пълно заличаване на остарелите програми. Изпразнете съзнанието от очаквания, не мислете за бъдещето, умът ще е объркан. Останете неподвижни по време на хаоса и бурята, които ще се разразят наоколо. Посрещнете болката смирено и с разбирането, че е изцелителна. Нека изземе от старата ви същност всичко негативно. Не водете борба. Повтаряйте си като мантра ПРОЧИСТВАНЕ, ПРОЧИСТВАНЕ, ПРОЧИСТВАНЕ!
Внимавайте с техниката и електрониката през периода, както и по пътищата. Подсилване на имунната система е задължително. Отложете претрупването със задължения, за да избегнете ненужния стрес и съответните проблеми, до които ще доведе.
  
В този период най-много ще ни помогнат Марс от Скорпион, в тригон към Нептун (точният аспект е на 17-20.Януари) и Юпитер, който макар също да се обръща ретрограден от 08.Януари, ще подаде приятелско рамо към ретроградния Меркурий, чрез тригон. Марса с Нептун ни показва, че спасението ще дойде от духовните и енергийни практики, молитви, всички видове масажи и дълбоки телесни терапии, плуване, забавяне на темпото, навлизане навътре, съхранение на енергията и вътрешна трансформация, повече сън и практикуване на смирение. Сексуалният нагон обаче ще се обостри, тъй като определени души от ниския астрал искат да се вселят. Вече не се позволява за тях, така че ще се стигне до аборти и засилена вероятност от раждане на увредени деца в последствие. Не са желателни зачеванията. Ако има раждания в този период, повечето ще са секцио, а на новодошлите души ще им се наложи да се борят по-усилено с вътрешните си демони. Препоръчвам да се избегнат всякакви излишни контакти със случайни хора и безразборен секс, тъй като в периода има засилено влияние от ниския астрал и може да се получат прилепвания. Има опасност от активирани зарази по половата система и операции, с които да се срежат връзките от астрала. Младите момичета да редуцират нощните забавления и предизвикателното поведение, може да има нежелани последици от по-примитивната мъжка част.
Периодът ще развърже ръцете на мошениците и джебчиите, затова бъдете бдителни!
Всичко, което се е активирало през втората половина на Окт`2015, ще се реактивира в началото на Февр`2016, като по време на ретроградната фаза на Меркурий (05-25.Ян`2016) ще се премине през подобрителна модификация, поправка в схемата! Така че, ще има нови преговори и подновяване линията на действие. Важи за учащите, работещите с умствен, писмен и ръчен труд, с машини, в сферата на здравеопазването и правните въпроси, търговията, услугите, законовите и кредитни въпроси, шофьори, монтьори, занаятчии, управници, отдаващите помещения под наем, строителството, имотния бизнес и др. Успех на всички, бъдете разумни и Весели Празници!

АСТРО 21
Ирина Димитрова

8 коментара:

  1. Ако всичките кавдратури на Меркурий с прогнозите се изпълваха..Досега жив човек да не бе останал. Добре че истинската астрология е достъпна само за езотерици.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за статията, Ричи! Много полезна!

    ОтговорИзтриване
  4. Хермес, четете внимателно! Важи най-вече за онези със съответните активирани градуси. Моята цел е единствено да помогна, повишавайки вниманието, тъй като в бързината самата аз щях да пропусна аспектите и да се впусна в пътуване, което засяга при мен тъкмо въпросните градуси. Имам колежка, с която наскоро коментирахме точно такова неглижиране на показани в собствената и карта аспекти и момичето е преживяло сериозен стрес. Не го пожелавам на никой! Докато гледаме от дома новините, някак не можем да си представим, че може да се случи на нас. Да пази Господ! Който е по-наясно с глобалните процеси, които се случват (на едно по-друго ниво), ще знае за какво иде реч. Всеки разполага със свободна воля! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за предупреждението и грижата :)
    Весели, топли и спокойни празници Всички ни :)
    Весела

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви Александра/Весела! За съжаление, не получавам известие за пристигналите коментари и не мога да отговоря своевременно. Съжалявам! Надявам се празниците ви да са били чудесни!

      Изтриване
  6. Впечатлена съм от оригиналността и точността на интерпретациите. Благодаря!Оставам с вярата и надеждата, че с искрена и силна молитва ще оцелеем. Не можах да се ориентирам в градусите, но със сигурност, описаните аспекти ясно се отразиха при мен до момента. Признателна съм Ви за труда и таланта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви Валентина за споделеното! Радвам се, че има хора, които разбират смисъла на астрологията! Желая ви всичко най-добро! Извинявам се за закъснението!

      Изтриване