неделя, 31 декември 2017 г.

2018 ЗАВРЪЩАНЕ НА МАТРИАРХАТА


Здравейте! 
Предстои ни една сериозна година под управлението на Сатурн и Козирог. Тя ще е добра за разумните, уравновесените, издръжливите, отговорните, стабилните и сериозни хора. Ще е нестабилна за по-лековатите и непостоянни видове. Ще се получи нещо като подсилване на характеристиките при едните и при другите, носещо със себе си съответстващите резултати. Комбинацията от „двойка“ (сбора от 2018) и „осмица“ (последната цифра) напълно се потвърждава и в астрологичната карта на годината със силно изявената Луна (2) стояща най-високо в напрегнати аспекти и акцентираният Сатурн (8) току що навлязъл в своя собствен знак, но заемащ най-ниската точка - мястото на Луната. Местата са обърнати, старите жени ще поведат живота, възвръща се Матриархатът. Двойката планета/светило очертава заглавната тема за годината - дом, семейство, родители, фамилия, род. А в психологически план - ВЪТРЕШНИТЕ УСТОИ! 

Ще погледнем живота в материя с други очи. Ще го преосмислим и преоценим, преоткривайки силата на тялото, без което душата не може да се прояви. Трябва да се заемем с усърден ремонт на домовете, родовете и телата си. Ще разберем, че без дисциплина не е възможно да успеем в нищо, а най-малко пък в духовните си дела и амбиции. Ще се върнем към простите истини на природата и земята, които са произвели във вековете една устойчива религия. Земята е нашият дом, както тялото е домът на душата. Ако искаме здрава основа на нашия живот, трябва да си поправим домовете - телата, къщите, фамилиите! Когато там се внесе порядък, тогава ще можем да излезем навън и да надграждаме. Ако ли не, където и да ходим ще носим този безпорядък, произвеждащ все повече рушение. 

И така, СЪГРАЖДАНЕ, ИЗГРАЖДАНЕ ОТВЪТРЕ е онова, с което ще се занимаем през 2018, като говорим предимно за работа във всичките и измерения! Докато външните неща, теориите и философиите ще се разпадат, Духът ще заеме почетното място от тази година, а душата трябва да отстъпи. За онези, които не знаят разликата, Духът е по-висшата същност. Самосъзнание и упоритост ще са нужни. Много книги се изписаха и изчетоха, много филми се изгледаха, много свят се изпътува. Край на идеологиите. Започва същинската част - да се приложи наученото!

Спирам по Сатурниански с многословието. Ще нахвърлям някои основни параметри. През годината ще процъфтяват бизнес-партньорствата. Учението е в криза, има безпътица, лутане. Учащи и преподаватели ще прекъсват и сменят посоките, голяма част от тях ще се пренасочат към работа в напълно различна област. Пътуващите и живущите в чужбина няма да могат да се установят, ще се наложат премествания и/или връщане в България. Емоционално ще сме по-напрегнати тази година, заради постоянната променливост в някои отношения. В други пък ще се изисква придържане към рутината. Ще опитваме различни дейности, но нещата няма да се развиват според очакванията, което ще донесе на по-лабилните разочарование. Спасението е в това да сме приспособими и комбинативни. Нещо подобно ни се показа през 2017 и усилията ни дадоха добри резултати. Тази година опитите ще са по-краткотрайни, а промените по-начесто. Но, пък хванем ли се на хорото решени да устоим въпреки не идеалните условия - ще оцелеем и дори ще имаме възможност за развитие. 

2016 имахме резки сривове в здравословно отношение, 2017 ни накара да сме по-внимателни и предприемем стъпки за подобрение на състоянието си. Енергиините и водни процедури много помогнаха, както и физиотерапиите, хомеопатията, източните методики. Тази година трябва да се обърне внимание на храненето и поддръжката на био-химичният състав на телата, в комбинация с подходяща гимнастика. Има недостиг на микроелементи в организмите ни, защото има такъв и в почвата на земята. Лабилни са стомахът, червата, гърлото, белите дробове, нервната с-ма, ставите. Изключително трябва да се обърне внимание на начинът на хранене. Има опасност от натравяния, развиване на алергии, лечение с неподходящи медикаменти. Много да се съблюдава младежта, защото влиянието на алкохола и опиатите ще се засили, както и негативното енергиино върху наивно търсещите, склонни към подвеждане. Психосоматичните заболявания ще се отключат и графиците в психиатричните отделения ще се запълнят. Дръжте под око близките си, а най-вече създайте добра и здрава атмосфера, да са покрай вас. По-внимателно с духовните учения! Фалшът нараства и то зловредно! По пътищата ще се разрази буквално война. Избягвайте магистралите с правите участъци и високите скорости. Много млади хора ще са подложени на риск. Препоръчвам железниците като транспорт през годината. Да се внимава с газови устройства, опасност от задушавания. Ще има земетръсни трусове, макар и не толкова сериозни. Все пак ще има жертви от срутвания, както и от наводнения. Из света ще продължават взривовете и атентатите, в страната ще е по-безопасно. 

Посрещаме 2018 с директен Меркурии за разлика от 2017, но същевременно тазгодишният идва в Тау квадрат с Нептун и Луна. Това го прави доста чувствителен, сприхав и със замъглено съзнание, на което няма да може да се разчита, особено при подрастващите. Пазете се от заблуди и самозаблуди, бъдете недоверчиви, проверявайте всичко по 3 пъти - документи, покупки, обещания. Дръжте си по улиците чантите, джебчии и всякакви измамници ще плъзнат. Автомобилите редовно да минават ремонт, за да не се наложи ремонт на тялото! 

Ще положим по-големи усилия през 2018, но ще имаме нужният запас от енергия и издръжливост. Ще се затворим малко повече, фокусирани върху работата и фамилията. Нужно е сплотяване около родното семейство. Ще има грижи по възрастните и ще се разрешават имотни въпроси. Добре е да се залага на фамилния бизнес, той ще просперира, както и ще има връщане към българския корен, за което писаха и други астролози. Ще започне да се обработва повече земята, да се засяват култури, както и строителния, и банковия сектор ще се активират. Строителство тип „фамилни къщи“ и бизнес сгради ще даде добри резултати. Наистина ще влязат нови инвестиции в страната, за което също се писа. Смятам, че ще се направят ценни археологически открития на територията на България. 

Млади и стари ще заживеят заедно. Разединените семейства ще направят положителни усилия да възстановят отношенията и ще се концентрират около дълга и отговорността. Не е време за любов, както бе през 2017, а за сериозни, зрели, мъдри отношения. Повечето двойки ще бъдат поставени в условия да разберат силата на здравото, изпитано партньорство и важността на проверения човек, на когото можеш да разчиташ в труден момент. Младежите ще се лашкат повече, а дългогодишните връзки ще запазят статуквото, дори ще обновят и ревитализират отношенията. Много от тях ще имат възможност да закупят или построят собствен дом.

Тази година ДОМЪТ става важен, както и ДОМАШНОТО ОГНИЩЕ! Зимата най-вече ще усетим това. Пролетта и началото на лятото ще са объркани, трескави и хаотични, изпъстрени с промени и тонизиращ стрес. В горещата си част лятото ще бъде много динамично и успешно, но напрегнато в някои моменти. Да се внимава за инциденти и контузии. Есента ще бъде смислена, работна и все така интензивна. А Ноем/Дек, също като Май/Юни ще е малко стресов и объркан. В тези месеци най-вече трябва да се внимава за всякакви пътнотранспортни произшествия. 

И така, това далеч не е пълната картина, но няма как да бъде обхванато всичко. Желая ви разум и търпение. Ще са ви нужни през годината. Не прибързвайте с думите, впечатленията и крайното становище! Изчаквайте, пейзажът бързо ще се сменя, както и вашето настроение. Относно важните решения, придържайте се към приоритетите, за да печелите. В противен случай може да се наложи да поскитате немили-недраги... но, горди :)

Честита Нова Година! Бог да пази България!

АСТРО 21
Ирина Димитрова

1 коментар:

  1. Ирина, толкова се зарадвах на прогнозата, която сте публикувала. Бях се смирила, че отсъствате. Благодаря Ви, ще Ви има, че се завърнахте. Липсвахте ми. Пожелавам Ви градивна, здрава, благословена 2018 година.

    ОтговорИзтриване