събота, 16 април 2016 г.

Ретрограден Марс в Стрелец 17.Aпр`2016

На всеки две години Марс, планетата на действието ни кара да намалим ход, да се обърнем назад, да направим преглед на делата си от последните две години и пооправим, каквото сме надробили. Идеята не е много по-различна от тази при ретрограден Меркурий, тъй като и двете планети са основно действащи в живота ни. Всяка наша дейност и сектор от ежедневието ни пряко зависят от тях, като Меркурий подава идеите, чрез взаимодействието си с външния свят, а Марс взема решенията и предприема изпълнението. Много е важно, как са разположени помежду си в картата и в какви знаци, и домове се намират. Ако сключват хармоничен аспект и са в благоприятно за тях знаково, и домово разположение, ще можем да реализираме гладко и безпрепятствено замисленото. Ако ли не, ще ни се наложи да полагаме повече усилия. Най-трудна е ситуацията при квадрат и опозиция между двамата. Това може да обърква мислите и делата ни, и да ни поставя във вътрешни противоречия, внасящи голямо напрежение. Тук Меркурий е много важен, тъй като Марс е сляп изпълнител. Той не притежава разум, изграден е от воля, инстинкти, нагон, импулс за действие и самозащита, решителност, издръжливост. Така че, по време на ретрограден Марс е много важно къде стои Меркурий! Той задава и разпределя задачите. Какво става обаче, когато и двамата зациклят (тръгнат назад)?

Интересното е, че това се случва по време на всяка ретроградна фаза на Марс. Тази година се засичат м/у 28.Апр и 22.Май. Това ще е най-важният и решаващ период, задаващ основните теми за идните две години и посоката на действие. Моментът на тръгване назад на планетите показва, какво имаме да преговаряме, поправяме, реставрираме, ремонтираме. Моментът на тръгване напред, указва новия старт или РЕстарт, като сфера на действие и посочва доколко ще е устойчив и успешен.

Разбира се, задействаните градуси и знаци ще бъдат най-засегнати, и тази година това са Стрелци, Близнаци, Риби, Дева, плюс всички с важни точки в хороскопа около 8-9 градус в същите. Все пак, трябва да е ясно, че всички, малко или много ще бъдем повлияни в областите, управлявани в хороскопа ни от съответните знаци.

Като цяло, акцентните теми за проработка тази година са: Приключвания на стари имотни въпроси, може закупуване на жилище на старо, домашни ремонти; Родови отношения, най-вече грижи за възрастни и болни родители; Връщане от чужбина или заминаване на старо място от преди (в чужбина) или такова, което е било планирано, но не се е състояло; Всякакви премествания на местожителство, които няма да са постоянни и ще претърпят неколкократни корекции в периода до 22.Август.

Стандартното влияние на ретрограден Марс в Стрелец ще изиска от нас да развием умереност в действията и подхода си; да се научим да се подготвяме по-старателно, преди да се впускаме в различни проекти ей така за два дни, обричайки на провал не само себе си, а и другите, зависещи от нас; да сме по-толерантни при налагане на своите методи и по-внимателни с педала на газта, когато "превозваме" други хора; да премисляме и проверяваме нещата; да се водим от разума, вместо от голите страсти и огнени емоции!

Добрата новина е, че имаме невероятната възможност да сключваме нови работни съдружия в по-големи колективи по време на тази ретроградна фаза на Марс и те ще са доста успешни. Ще ни се наложи да поработим малко повече за усъвършенстване на общите цели и продукти, и е много вероятно да се преконфигурират членовете на състава, както и дейността или дестинацията на бизнеса да се подменят. Но, това ще са промените, гарантиращи по-нататъшния успех, защото говорим за дълготрайни нови проекти, изплуващи от миналото.

Меркурий ще е доста продуктивен от Телец, в голям здрав тригон с Плутон и Юпитер. И дори ретрограден, ще съумее да задържи позиции, насочвайки ни към най-печелившата формула. Ще успеем с постоянство, устойчивост, трудолюбие и търпение. Това се подсказва и от съвпада на ретроградния Марс със Сатурн - бащата на дисциплината!

Двойките в периода на ретроградния Марс ще преминат също през модификации. И те имат уникалния шанс да възприемат една подновена структура на отношения, която би дала по-добри резултати от досегашните. Разпадът на връзките не е цел сега. Стремежът е да се подновят и ПОПРАВЯТ. Ще се даде възможност да се работи в тази посока. Отделянето ще тества истинските чувства на партньорите. Онези, които са достигнали максимума на възможностите си за растеж, ще бъдат подтикнати да приключат опитите си един върху друг. Други ще преоценят половинките си, а трети ще срещнат важен човек от миналото.

Връщането на Марс в знака на Скорпиона ще РЕактивира работата ни върху себе си, изкарвайки на повърхността някои забравени кирливи ризи от килера, за да можем да ги изперем и позакърпим или изхвърлим. Поредната порция ПРОЧИСТВАНЕ, което ще бъде много важно и за онези, при които ще се проявят стари болежки. Довършителни операции ще се наложат, но разбира се, по-добрият вариант е енергийно-емоционално самолечение. Изправим ли причината за болестта, която винаги стои някъде в характера, ще отпадне необходимостта от физическа интервенция.

Особеността на ретроградния Марс тази година е, че се случва между два знака, така че стават много важни двата момента на пресичане на „границата”. Това са 27.Май и 02.Авг. Наблюдавайте събитията около тези дати! Около 27.Май вероятно ще почувстваме рязък спад на енергията, спънки от различен характер и емоционален дискомфорт. Да се внимава за инциденти, както и може да се провокират остри главоболия, зъбобол и всякакви хронични прояви. Не е зле между двете дати да се премине през психо-терапии и всякакви други, очистващи физиката и дълбоките нива на подсъзнанието методи. Медитациите са задължителни в периода! От 02.Авг ще усетим обратно, прилив на енергия, вдъхновение, яснота и импулс за действие! Тогава започва да се пренарежда матрицата.

Тръгването на Марс в директна посока предвещава успешно разрешение на всички въпроси, с важната подробност, че резултатите ще се забавят и вместо в края на Август ще се изместят за средата на Септември.

Желая ви успешно преминаване! Бъдете силни, смели, търпеливи и отдадени, и непременно ще успеете!

АСТРО 21
Ирина Димитрова

2 коментара: