събота, 31 октомври 2015 г.

Синя Луна 31.Юли`2015


Както знаем, средният период между две пълнолуния е около 29,5 дни, както и средната продължителност на един календарен месец е 30,5 дни. Това означава, че е много слабо вероятно конкретен месец да има две пълнолуния. Като цяло между месеците с две пълнолуния има период от 41 месеца, така че изразът „Веднъж на синя луна” означава на практика веднъж на 2,5 години.
Явлението се получава тогава, когато месецът започва и завършва с пълнолуние, както ще бъде сега през месец Юли`2015. Всъщност, луната ще си остане бяла. Небесното тяло наистина изглежда синкаво при определени атмосферни условия. Такива възникват при силно вулканично изригване или горски пожар, когато във въздуха има дребни частици, на които се дължи синкавият вид на лунния диск.
Фразата „Синя луна“ произлиза от средновековния английски език. Предполага се, че определението „синя“ се е използвало, за да покаже, че явлението е рядкост. В популярният английски все още се употребява изразът „Once in a blue moon“ (буквално – „Веднъж на Синя луна“), когато се говори за изключително редки и необичайни явления.
В Индийските традиции синият цвят и неговото значение са получени от цвета на кожата на Бог Кришна, който е почитан като божествения флейтист. Специална енергия на втората Луна се счита за „Синя“ или „Божествена“ от индийските религиозни учени и свещеници. Така индийците празнуват две пълни луни на мястото на една, и имали големи религиозни и жертвени церемонии, за да се признае значението на втората пълна луна. Но те знаят произхода на Синята луна от хиляди години, и от тогава я празнуват.
За езотеричните групи синята луна e време на предсказания и гадаене с рядка сила. Енергиите на синята луна могат да бъдат призование за защита, мъдрост и любов. Вярва се, че магиите, направени под лъчите на синята луна, носят допълнителна сила, която прави това време подходящо за заявяване на цел и лечение.
Автор: Тихомир Спасов


АСТРО 21: Става ясно, че това е един много специален и бих добавила благоприятен момент за възобновяване, повторно стартиране или довършване на отдавна замисляни бизнес проекти и съдружия, отлагани във времето. Често това може да са дейности, които да се извършват от дома или да са в един свободен от ограничение график, който ще определяме според собственото си темпо. Но ще е нужна самодисциплина! Ще са свързани с активно пътуване и групови занимания, в които обаче запазваме своята индивидуалност. Не случайно сега е времето на семинарите!
Тук е момента да напомня, че като цяло присъствието на Уран в знака Овен ни пришпорва да търсим именно онзи тип КОЛЕКТИВНА дейност, при който няма да бъдем ограничавани от другите да изразяваме по един градивен начин своята творческа индивидуалност. По-добър вариант е по-честата смяна на дейностите и колектива, отколкото залепване в дългосрочни планове – те няма да работят занапред, освен в случаите, в които естеството на дейността е свързано с постоянно пътуване и промени в колектива. Или казано с две думи, сега ще бъдат лансирани от Небето творческите занаяти! Въпросната Синя Луна ще бъде във Водолей, което подчертава важността на гореописаното! Опозицията и със Слънцето в Лъв ще подпомогне приключването на всички отношения, противоречащи на свободната изява. Астрологията набира скорост!
Същевременно Венера вече е навлязла в своята Ретроградна фаза и то в един не маловажен Нулев градус! Нулата е връзката с Космоса, невидимия свят. Нулев градус в Дева за Венера е свиване на очакванията за грандиозни печалби, поне в началото, но влизане в една работна обстановка, където ще се чувстваме по-спокойни, полезни и ценени, удовлетворени от по-малкото, но обградени от повече разбиране и най-важното ще можем да творим с помощта на невидимите сили и техните напътствия. Слушайте, слушайте сърцето си!
В началото ще изглежда малко трудно заради квадратурата на Венера със Сатурн, но щом положим нужните усилия заради самите нас, не под давлението на външен натиск - тогава и резултатите ще дойдат. Всекидневните малки усилия ще дадат голям плод, който в началото няма да виждаме.
Ретроградната Венера ще ни свърже отново с хора от миналото по най-неочаквани начини и ще ни вплете с тях в много интересни творческо-професионални отношения! Късмет!


Автор: Ирина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар