събота, 31 октомври 2015 г.

Астрологията в Ерата на Водолея



Астрологията пътува към нас и заедно с нас от зората на Сътворението. В мига, в който първото Слънце засветило, са се родили хиляди въпроси, чиито отговори търсим и до днес. Така тази дисциплина, обединяваща Религия, Наука, Психология и Философия се е превърнала в нашия език с Бога.
 

Тя е толкова проста, колкото знанието за влиянието на сезоните и толкова сложна, колкото опитите ни да преброим звездите и Вселените. Те пътуват и се множат и Астрологията пътува, и израства заедно с тях, заедно с нас. Онова, което са ни завещали предците е много, но не всичко. То е като материала за живота, даден ни от родителите, който трябва да доразвием. Всяко поколение задминава предходното с новите си идеи. Няма по-творческа наука от Астрологията, защото тя изучава Сътворението, възможностите и развитието на живота... самият живот. Можем да говорим за него според физическите закони тук на Земята. В другите части на Вселената би било друго. Така че, засега боравим със Земна Астрология. Но, да не забравяме, че навлязохме в 4то измерение! Законите бавно започват да се променят. Ще трябва да отворим максимално сетивата си и да започнем да търсим и откриваме много повече от онова, на което сме научени.
 

Ние сме предвестниците на Новата Епоха, създателите на Новата Земя, затова ни е нужна и Нова Астрология. Изследвайте, мислете, чувствайте, наблюдавайте, питайте Висшия си Аз, изпробвайте, прилагайте нови подходи и ново разбиране и не се колебайте да излезете от стереотипа, да надхвърлите собствените си граници! На това най-вече ни учи Уран в Ерата на Водолея!
 

Приемете Астрологията като небесна музика. Планетите са Божествени ноти и инструменти. Как ще ги комбинираме, каква симфония ще създадем, зависи от нас. Да се учим да чувстваме и разбираме по-добре Божествения замисъл! Човешката душа е една мелодия. Тя не е статична графика, а пътуващ танц и музика в развитие. Такъв е и хороскопът. Тук идва нашата специфична роля. Старата Астрология произвежда гадатели. Може би затова е била изгорена на кладата. Те все още са изучавали как работи небесният часовник и са откривали събитийност, без да разбират, че това са влияния, които могат да бъдат използвани по различни начини!
Бог не харесва ограничената предсказателност, тя убива Неговата творческа същина. Уран (планетата на Астрологията) е висшата октава на Меркурий, чрез него са слезли всички гении измежду хората и техните открития. Дали тази планета не се явява представляваща Божествения универсален Разум? Кой още не се е убедил в способностите на Бог и Уран да заличат живота за една нощ и да възкресят същия за една минута?!
Единният има правата и способностите да пренареди и пренебрегне всички звезди, за да изпълни една чиста Молитва! Единствен Той може да го направи! Казват, че великите Духовни Учители са извън влиянието на планетите.
 

Ние имаме още дълъг път, докато стигнем до такова ниво, затова нека се учим да боравим добре с азбуката и ще можем да извършваме свещената алхимия на звездите върху нас. Старата Астрология е нашата азбука. Новата, създава художници, ваятели на съдби. Средновековният Сатурн казва: „Ти си пленник на Съдбата и телесното страдание!” Защо? Защото развитието на човечеството по онова време се е занимавало все още с търсене на управляващи закони и видовете наказание за неизпълнението им. Днес на това ниво ли сме? Вероятно първобитният Сатурн се е учил да изгражда домове в скалите и да оцелява при сурови условия далеч преди наченките на цивилизация. Е, днешният Старец ни се усмихва с мрачна от изтощение полу-усмивка и заявява с плътен глас: „Аз съм вашият пастир, който ви отвежда при Отца ви! Той ме е назначил!”

И така, трябва да разглеждаме вече планетите не от погледа на плоската земя и плоското съзнание, не дори в перспективата на кръглата форма и колелото на прераждане, а с визията за една постоянно променяща се геодезична повърхност и вътрешна емоционалност, в комбинация с нестихващата космична динамика, променяща Универсума така, че нито един ден от Битието не се преповтаря с друг!!! Това е сериозен повод за размисъл! Дали днешната Венера е същата като миналогодишната в същият знак и градус? НЕ! Обкръжението и е различно! Небесните и съграждани са сменили местата си. Дали ние усещаме това? НЕ! Усещат го нашите внуци! Това има ли значение? Голямо ДА! Ето колко фино и деликатно работи Бог!
Трябва да осъзнаем, че всичките архетипи от митологията, на които се базираме, са претърпели мощно развитие и в голяма степен са изменили своята функционалност. Да, те са живи същества и продължават своя живот в други измерения. Затова, нека се учим да усещаме планетите, не просто да знаем за тях! Комбинацията от двете ни дава пълната картина! Може би Луната ни е дадена именно за тази цел – да почувства и чак след това Меркурий може да разбере и разкаже.
 

Направете си календар с пътя на Луната през Зодиака, записвайте и сравнявайте. Почувствайте кога как ви въздействат енергиите, какви импулси ви подават! Вижте през какви планети, знаци и аспекти преминавате, и какви обстоятелства ви носят! Може би Луната е просто един прихващател, антена, локатор. Ние трябва да се научим да я насочваме и управляваме за нашите нужди и цели, не да обслужваме нейните! Впрочем тя няма свои, отразява и копира външния свят! Можем да се научим да я изключваме от системата, когато решим. Сатурн е бутона за изключване. Марс е бутона за включване.
 

Всяка планета си има сложен набор от възможности и предназначения. Ние познаваме само част от тях – онези, които са ни се разкрили до момента и които сме успели да разгадаем. Вселената продължава своя живот и своето развитие. Също като Земята, тези планети продължават да се усъвършенстват. Излъчванията им се променят, както нашите, които им въздействат на тях. Ето как ставаме съучастници в собствената си съдба и съ-творци, асистенти на Бог!
 

Така че, бъдете внимателни с коя Астрология боравите, защото тя ще направи контакт със съответните архетипи в биологичната памет на човека и ще събуди съответстващите инстинкти отговарящи на конкретната епоха! Да, не всички са готови да преминат в новите измерения, но ние имаме задачата да посеем семената на бъдещето! Трябва да насърчаваме събуждането на висшата природа у човека, която е закодирана в хороскопа и винаги е на разположение!  

АСТРО 21
Ирина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар