неделя, 30 октомври 2016 г.

Новолуние в Скорпион 30.Окт`2016

Днес няма да кажа нищо за Новолунието, а ще отправя едно предупреждение към всички, допитващи се до Астрологията. Звучи малко злокобно и нарочно избрах тъкмо това Скорпионово Новолуние. Мили хора, ние всички сме грешници, независимо от възрастта и независимо дали разбирате прераждането и вярвате в него. Докато не приемете този факт, няма да можете да приемете всяка информация идваща от звездите. Много позитивисти ще възроптаят „Оо, миналото е свършено, гледай напред и се усмихвай, вярвай в доброто, не мисли за лошото и всичко ще се нарежда, както си трябва!” Точно така, нали на това се учим всички в ерата на Водолея! Тези хора обаче, на които им се получава по-добре, са изличили голяма част от негативната си карма, натрупали са бяла такава в последните инкарнации и сега се радват на потока на изобилието, а в живота им върви без особени спънки. Не искам да съм зловеща, но на част от тях все пак в един момент колата им се обръща и биват принудени да се вгледат в други неща, които до този момент вероятно не са ги касаели. Има и една друга група, обслужващи и подчинени на „силата”, които тук няма да обсъждам, тъй като тях ги обслужват и подобни астролози. За всеки си има „доктор” и „продавач”. 

Което се опитвам да изясня е, че ние се намираме на място във Вселената, където функционират различни по естество енергии, а ние сме потопени в тях и няма как да избегнем влиянието им. Те ни подтикват към различни деяния и нашата цел очевидно е да се научим да ги осъзнаваме, разпознаваме, различаваме, контролираме и използваме благоразумно и ефективно. Сиреч, първо трябва да развием бдителност и будност! За съжаление тази будност започва да работи едва след около 30тата ни годишнина, в добрия случай по-рано, в лошия по-късно или никога. Идваме забулени в пелената на забравата, това са условията, за да слезем на Земята. При тази ситуация най-уязвимата група се явяват младите хора, пристъпващи към питане, било към Астрологията или при ясновидци, медиуми и т.н. Много би ми се искало да се осъзнае разликата между Астрологията и другите гадателни методи, но е факт, че те имат и обща зона – предсказанието. И сега... какво става, когато вие го искате, а то не е добро? Как да се процедира в този случай? Знаете ли, в каква отговорна позиция се намира астрологът да сортира онова, което трябва да бъде казано и което не? Но, вие искате отговор и той трябва да бъде даден. Астрологът мисли, че ще помогне с даването на истината. Тя би могла да послужи като предупреждение, нали?! Как реагирате обаче вие на истината, която сами сте пожелали? Добре, нека вметна задължителния елемент на съмнение доколко „преводача” или „четеца” на небесния език осъществява добър, чист и точен „превод”. Дали е добър тълкувател? Дали се е научил да работи само по книга или е добил опит от живота и работата с хората? Това са важни предпоставки, които трябва да се проучват, доколкото е възможно. Все пак, за да се докаже една „диагноза”, какво правите? Отивате при друг лекар и съпоставяте информацията. Няма друг начин, това е единствения съвет, който мога да дам. 

Специалната ми препоръка обаче, заради която изписвам всичко това тук е към младите (най-вече) момичета. Вие сте все още твърде чувствителни, идеалистични, животът не ви е очукал или не сте уловили и схванали случващото се досега в него, поради не-наблюдение и не-анализ. Всъщност в групата попадат и много възрастни, но за тях след малко. Та, скъпи момичета, вие, които се допитвате най-често за съвместимостта с вашите възлюбени например, готови ли сте да чуете отрицателния отговор на планетите? Помисляли ли сте, че той може да е такъв и как би ви се отразил? Нека сте наясно, че са нужни някои качества, за да се осмелите да пристъпите към съветите на Астрологията. Да сте психически силни и емоционално неуязвими, разумни и работещи върху себе си, чуващи, мислещи, търсещи причините, отворени да се учите. Ако сте психически лабилни, вкопчващи се в своите желания, мечти и идеали, по-добре не се допитвайте до звездите. Те не случайно са „отдалечени” от нас и не всеки може да разбира езика им. Не можете да хвърляте обвинения и недоволство към говорителя (астролога), който няма вина за вашата съдба. Обикновено този род отношение говори за не добра връзка с Бог, към когото също се отправя обвинение „Защо на мен?”. Е, истината, която всички постепенно разбираме е, че не Бог е отговорен за нашето състояние. Ние сме, които сме се докарали до това положение. Всичките причини се коренят в миналото на човечеството и на душата. Това не значи, че не трябва да работим върху прошката към себе си и другите, за да се обединим с Божията промисъл, но то е друга тема. 

Сега, относно тази група възрастни, които в моменти на трудности задават въпрос „Ще се оправи ли ситуацията?” - Ами няма да се оправи, да, ще изгубите вероятно работата си и от вас се иска да се насочите към промени. Или вие ще ги задвижите, или те вас ще ви задвижат. Отговор: „Ама как така, какво ще правя, не... това е моята работа, нямам намерение да променям!” Е, тогава защо питате? Хайде, големи хора, вие които се предполага, че можете да мислите, упражнете тази си способност преди да пристъпвате към астрологични консултации! Вижте как ще използвате отговора! Предположете, че той може да не е, какъвто сте го очаквали. Не може да стоите заслепено фокусирани в своите фикс идеи и желания. Колелото на живота се върти и изисква от нас периодично да извършваме промени. Това е неизменна истина, както смяната на сезоните. Можем ли да променим това? Не! Можем да се подготвим за всеки сезон с атрибутите, с които разполагаме. Някои включват печки зимата, други издържат на студ. При дъжд едни използват чадър, други дъждобран, трети нищо, а четвърти отменят задачите си и остават в къщи, където могат да вършат или не различни работи. Та, възможности има, но е нужно да се потърсят и пожелаят. Ето защо е най-полезна Астрологията. Тя ще помогне в обяснение на причините и търсене на по-добра алтернатива спрямо настоящата ситуация. Това е единствената най-добра причина, поради която е добре да се търси астрологичен прочит. А не „Дали ЩЕ или няма да ЩЕ?”...

Това е от мен. Мислете преди да дойдете! Ако не ви хареса това, което прочетохте, не идвайте, не сте готови!
АСТРО 21 
Ирина Димитрова

4 коментара:

 1. Хубава статия, дано достигне до повече хора...

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря Рая! Би било добре наистина да се позамислят някои хора, а не да се чудим, какво да раздаваме на консултации - носни кърпички, уйски или бухалка, с която да ни удрят, докато им мине :)

  ОтговорИзтриване
 3. Много ми харесва начинът, по който казвате Истината. Като астролог, неизбежно се случва да се сбълсквате с негативните реакции на хората, които са още съвсем неузрели. Но това е риска на професията:-) Всеки има своята мяря. За да станем поне малко по- будни и осъзнати, се иска много пот и кръв. И на първо място, Божия благодат. А фактът, че сме се обърнали към астролог, вече е индикация за пробуждане на душата. А това може само да Ви радва. Е, носи и голямо предизвикателство и отговорност. Но все пак, вярвам, че добрият астролог, може да прецени според индивидуалната карта коя душа на какво ниво зрялост и будност се намира и как да бъде насочена и ограмотена тя.

  ОтговорИзтриване
 4. Много добре казано Велина! Най-доброто би било да може с абсолютна точност да предвидим нивото на осъзнатост на индивида. Но уви, някои карти са като хората, твърде комплицирани и тогава не е така лесно, както на думи. Човекът не е книга, да го изучиш. Той е дълбина... Дори аз все още изучавам себе си... Хороскопът има 4 нива на проявление, 4 пътя на развитие, които зависят от изборите на душата. Те обаче не са изписани. Има опростени хороскопи, в които е лесно да се предвиди накъде клони съзнанието. Но те са някакъв процент от всичките...

  ОтговорИзтриване