събота, 31 октомври 2015 г.

Ретроградният Меркурий този път е добър 17.09.2015 – 09.10.2015


 Интересна връзка прави ретроградният Меркурий сега със събитията от края на Април `2014, когато ретроградният Марс премина през същия критичен 15ти градус на Везни. Тогава се образува трудният голям кръст с Юпитер, Уран, Плутон и Марс, който се случи, за да разбие остарели системи, отношения, цели, възгледи, подход... Кардиналните знаци Овен, Везни, Рак, Козирог и онези с планети около 15тия градус в същите го усетиха. Този трус беше нужен в живота им, за да ги разбуди и подтикне да тръгнат напред, разбивайки статуквото. Самотният Марс трябваше да се изправи срещу трима представители на обществения порядък. Не лека задача! Вероятно много от вас са усетили тази личностна вътрешна „битка”, която се наложи да проведем със себе си и другите в търсене на лична свобода и пространство.
Настоящият ретрограден Меркурий сякаш ни връща към онези същи хора и събития, за да провери дали сме си взели поука, какво сме променили, поправяйки нанесените от ретроградния Марс щети. Т.е. този Меркурий има задачата да ни помири с миналото. Не, че ще ни постави на старите места! Всеки ще продължи по своя път.

В периода на ретроградния Меркурий този сезон, ще се извървят доста различни предложения, комбинации и възможности, ще има усилено движение, постоянни промени и местения, докато всеки в края на периода установи къде е неговото място, което най-добре отговаря на менталните му и душевни търсения за момента.

Когато поеме своя директен ход на 09.10.2015, Меркурий ще го направи в нулевия градус на Везни в съвпад със Северния Лунен възел, указващ уроците за настоящия период! Влиянията на този специален нулев градус ще се усещат до следващата ретроградна фаза на Меркурий 28.04.2016. Какво иска нулевият градус на Везни от нас? Върнали сме се през знака и трябва да започнем нещо отначало, по нов начин! Разбира се, това касае най-вече отношенията, както и чувството ни на удовлетвореност, което захранва емоционалния ни свят. Везните са знака на онова, което харесваме, в което се чувстваме добре. Само там можем да изграждаме вътрешна хармония, а после и външна с хората около нас (Меркурий във Везни е поддръжник на добрия тон и хармоничното общуване)! Ако Везните не са удовлетворени от живота, изпадат във вътрешна дисхармония, която се отразява и на отношенията. Дисхармонията може да се усили в старанието да поддържат външна учтивост и благоприличие. Ето защо е толкова важно за всички нас, за да изградим едно щастливо общество, да намерим онова място и връзка с допълващи ни партньори, където ще можем да установим най-добър баланс, удовлетворяващ и двете страни в максимална степен, като не трябва да забравяме, че за целта са нужни компромиси! Везните са знака на компромиса!

Има вероятност да се почувстваме изкушени в края на ретроградния период на Меркурий да тръгнем по стари пътеки. Не точно това е целта. По-скоро, да се постигне едно градивно взаимодействие, което да послужи подхранващо и подпомагащо за напред. Сега е нужно да прегледаме и установим кое е издържало във времето и кое наистина се е разпаднало и не подлежи на повече опити за обновление. Слънцето, по време на хода на Меркурий напред ще е на 15тия градус на Везните, (от където Меркурий тръгва назад) и ще стои като страж в Тао квадратура към Уран и Плутон, препречвайки стари невъзможни повторения. От нас се иска с повторния Меркуриев ход напред да рестартираме живота си по един нов начин, използвайки най-силните си страни в нова форма, в комбинация с хората, оцелели през последните 2 години като наши съюзници – лични и делови, но и прибавяйки нови в системата, които биха подпомогнали нашия растеж!

Много интересно е и съвпадението на Венера (управителката на Везни), която при тръгването на Меркурий също ще се намира в нулевия градус, но на Девата! Още едно подчертаване за преплитането на темите на двата знака – взаимоотношения и работа, т.е. работни отношения и работна атмосфера. Меркурий и Венера в този момент застават във взаимна рецепция (всяка планета е в знака на другата), което е един изключително благоприятен знак, че след голямото щуране всеки ще намери много задоволителна форма на работа и отношения, т.е. резултатите от търсенията през ретроградния период ще са положителни.
В същия момент Луната, Марс и Юпитер ще са в съвпад в Дева като трите ще образуват Тао квадратура към Сатурн и Нептун. Конфигурацията ще помрачи малко надеждите за перфектност и ни предупреждава да приемем някакви ограничения в условията на работа, която обаче ще ни донесе солидни ползи заради друг аспект. Луната, Марс и Юпитер събрани на едно в Девата говорят за скупчване на напрежение на работното поле, но пък брилянтния им тригон към Плутон показва, че усилията ще донесат голям финансов бонус!
Така се учим да поставяме приоритети и оценяваме онази част от битието, която ни доставя нужните положителни емоции, встрани от трудностите.

И така, за мен изпъква повече периодът след приключване на ретроградната фаза на Меркурий, като основната идея от 09.10.2015 до 28.04.2016 ще бъде, че има смисъл да преодолеем някакви трудности. Учим основният урок на живота, че всичко е преходно... както самият живот! Затова не бива да се привързваме към материя, притежания, възможности, цели, резултати, амбиции, хора, места...
Да се обърне внимание на здравето между 09.10.2015 и 28.04.2016.
За повече подробности е нужен индивидуален анализ!
 
АСТРО 21
Ирина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар