сряда, 28 октомври 2015 г.

Тройната целувка на ВЕНЕРА и ЮПИТЕР през 2015

 01.07.2015 - 05.08.2015 - 25.10.2015

Очевидно това е много специален цикъл между двете най-големи благодетелки в Слънчевата система, който не е равномерен и се случва благодарение на ретроградното движение на Венера. Последната „тройна целувка” се е осъществила през 1991, преди 24 години. И тогава, и сега е обхващала 24 градуса, които този път са изместени с 9 напред. Първите две „целувки” през 1991, отново са се случили в знака на Лъва, а третата в Дева, както и сега! Това рядко повторение ни кара да обърнем внимание на посланието, което се съдържа в участващите знаци и засяга най-вече онези с планети в тях. Вероятно те имат отношение към осъществяването и разпространяването на идеите на аспекта, които са свързани с любовта, творчеството, учението, осъзнаването, служенето, прочистването, изцелението. Обединени в едно, темите ни отвеждат до разбирането, че за поддържането на любовта е необходима работа. Който е осъзнал това, ще получи дар от небесата, възстановяване на нарушени отношения и бъдеще! За другите работата предстои от тук нататък. Даден ни е уникален шанс да срещнем сродните си души. Вероятно голяма част от вас вече могат да се похвалят. Ако искаме да достигнем до мястото на брака обаче и съвършената хармония (Везни), ще трябва да минем през Дева (работа и служене). Затова, запретнете ръкави и... измиите чиниите, вие мъже също!

И така, приятната енергия на третия чудотворен съвпад между Венера и Юпитер за тази година, вече ни въздейства от няколко дни и ще продължи да отшумява до края на месеца. Всички усещат неговата приповдигнатост и вдъхновение. Каква благословия на фона на световните събития и на все още действащия квадрат между Плутон и Уран. Не съм съгласна с негативните и фаталистични прогнози. Трябва да се обърне внимание на тригона, който съвпада сключва с Плутон - главният организатор на цялата човешка еволюция и разрушаването на моделите на стария свят! Това се случва едновременно с навлизането в знака на Скорпион, чиито управител е именно Плутон. Тъкмо сега ще усетим двата полюса на събитията, едните крайно негативни, разбиващи окончателно всичко, което не е в състояние да се придвижи напред в крак с новото време. А другите, нежно разгръщащи дългоочаквано плодородие, което ще напои и възроди изсъхващата земя!
Плутон е чука, Уран е човека, държащ го в ръката си. Плутон в Козирог е вулканичната скала, а Уран в Овен ножа, длетото и двата камъка търкащи се един в друг, за да разпалят вечния огън! Да, ако би могло да се припише това понятие на планетна енергия, то тя ще е Уран в Овен или в Стрелец!


Разбирате ли колко праисторически са тези сили, от които сме направени? Целият им химичен състав бълбукащ и реещ се из Космоса е образувал гените ни.
Душата решила да види какво има ей там и тръгнала. Докато се отдалечавала от дома, полепнали по нея частиците. Направила завой и ето други частици прихванала. Обвила се в телесна обвивка, натежала и се озовала на земята! От този момент започнала да плаче за дома и да го търси. Отклоних се малко, но не извън темата. Душата е магнит, от който се образуват световете! Космическата ситуация в момента ни пренастройва и обръща посоката на обществения ред и личния живот. Разбиват се едни модели и се поставят на тяхно място други, по-добри. Обърнете внимание на онова, което от няколко години прогресивно върви към разпад и другото, което започва да разцъфва!


За съжаление, при някой енергията на този великолепен съвпад в момента завишава емоциите (заради присъствието на Марс), което може да създаде проблеми, ако са замесени в конфигурацията малефици от личната карта (Марс, Сатурн, Уран, Плутон) или неспокойните Луна и Меркурий. Съветът ми към тях е да се фокусират върху положителното, което им носи ситуацията и периода. То ги придвижва напред във важна за тях посока.
В момента към всички нас се отваря едно по-добро бъдеще! Но, едно нещо трябва да се жертва за друго! Това е казуса на периода. Кое е онова, което трябва да се промени или да остане зад гърба ни? Преценете реалистично! Кое ви носи удоволствие и вдъхновение, кое ви напряга и изтощава? Венера с Юпитер искат да сме щастливи и няма да позволят на огорчението да продължава да трови душите ни. Отворете очи и вижте какъв подарък ви поднася съдбата точно в този момент!

АСТРО 21
Ирина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар