събота, 24 декември 2016 г.

КОЛЕДА 25.12'2016

ЕДИНСТВЕНА ПО РОДА СИ

Здравейте мили хора! Както ви обещах, ще ви разкажа за чудото, което се случва на небето в този ден. Образува се такава невероятна фигура, каквато не сме виждали досега. Астролозите могат да си я разчертаят, за да видят внушителната графика. В обикновена астродиаграма не се забелязва. Поставете час 09:06 мин., когато Луната всъпва в 20тия градус. Уникалното е, че в този момент Асцендентът също идва на 20ти градус! Но, защо точно 20°? Защото ни се дава изключителното „съвпадение“ да имаме Юпитер, Сатурн, Венера, Хирон и Уран на 20ти градус в различни знаци!!! Такова нещо не е наблюдавано, не зная от кога. Ако е имало изобщо подобна картина, ще да е било преди много векове... Ако някой колега се наеме да изследва въпроса в исторически план, ще бъде интересно да сподели с нас. Само опозицията между Юпитер и Уран се случва на близо 13 години, а наслагването на останалите 3 планети, плюс Луната и Асц... вече си представете за цикличност от какъв порядък говорим. И като добавим този супер съвпад за всичките - на 20°, се формира събитие от много високо ниво!!! 

Какво се случва в аспектно отношение? Нареждат се 6 полусекстила един след друг в 7 последователни знака от Везни до Овен. В същото време се оформя Голям кардинален кръст от Юпитер-Асц-Уран-Дсц, плюс още 2 квадрата (фиксиран и подвижен); Голям воден тригон от Луна-Хирон-Дсц, (като забележете Луната се явява управител на Дсц в Рак - мн. добър показател), плюс още 3 тригона (огнен, въздушен и земен). После 9 секстила, 3 бисекстила, 1 трапец, 5 покрива, 1 Йод (Божий пръст), 1 хвърчило, една фигура, която аз наричам „ветрило“ и фигура, която ще нарека „тройна стена“, (за пръв път я виждам)! Невиждано изобилие от хубави, закрилящи и специални аспекти!

Господи, какво сложно многообразие, и колко съдбовно! Първо ще започна с цялостната фигура по Марк Джоунс – ЧАША! Или, ако приемем участието на Северния Лунен възел, можем да счетем фигурата за „кошница“. И двата варианта не са лесни. При „чашата“ всички планети са събрани в рамките на 180°, т.е. половината от кръга, както е в настоящия случай. Чашата е наполовина пълна, наполовина празна. Има силно изявена поляризация в обществото, в човечеството като цяло, нарушение на енергийното равновесие. Създадено е силно вътрешно безпокойство, душата се мята в търсене на изход. У хората има усещане за непълнота, а при мъжката част е изтласкана в подсъзнанието. Тук е моментът да обърна внимание на срединната точка от празното пространство, която се явява точката на брака и партньорствата. Там стои знакът Рак. Тази точка се явява ключов фактор за разрешаване на всички вътрешни и външни конфликти. И това е сферата „брак, дом, семейство, принадлежност“. Свидетели сме на максимален брой разбити бракове и тотално разединение във връзките. Причините са много и са струпани в десетилетията. Да, но сега сме жертви на резултата, а той рефлектира върху цялото общество. Защото, ако не можем да съградим семейство с добри отношения, не можем да се внедрим и в общото семейство... общото се разпада, заедно с малката единица. Такова е свойството на целия организъм. 

Рак, обаче ни свързва и с корените на рода, и като имаме предвид положението на Луната в 10ти дом, до МЦ, трябва да разберем посланието, че е нужно да се излекуват отношенията с родителите и предците, за да можем да пристъпим към излекуване на личните отношения, а от там и тези с обществото. Сега, повече от всякога е нужно да се сплотим и разберем истинската сила в единението на рода, родовата закрила, родовата любов като пазител. Какво да кажем за онези, които нямат родители и роднини? Някой има ли представа как се чувстват? Защо не започнем да обръщаме повече внимание на хората в автобуса, на улицата, в магазина, във входа?! Защо не започнем да правим нещо за да намалим мъката и самотата на тези хора?! Нима те не са част от нашето по-голямо семейство?! Това са много сериозни въпроси, върху които е нужно да се замислим тази Коледа! Не винаги става дума за пари. Всички изнемогваме. Който може помага. Но, тук говоря за едно по-специално отношение помежду ни, с повече внимание и разбиране, зачитане на другия, предлагане на помощ и опора по различни начини... Обществото ни трябва да се сплоти! Това е посланието! Мъките и проблемите ни са общи, живота ни показва, че ни застигат всички и няма как да избягаме. Ние сме заедно в това, което се случва на тази планета и ако го допускаме да става с хората около нас, то ще идва и към нас. Земята е нашият дом и всички сме вътре, това трябва да се разбере! 

„Тройната стена“, за която споменах е образувана от 1 секстил, 1 тригон и 1 квадрат, разположени като три успоредни линии една след друга, тръгващи от Асц и блокиращи достъпа до Дсц с последната линия на квадрата. Не изглежда много благоприятно, тук всъщност влиза активацията на Големия кръст, блокиращ работата на Асц и Дсц, т.е. личната изява и връзката ни с другите, особено и най-вече с близките и партньорите. Динамиката на отношенията е в максималната си фаза аз-ти. Напрежението е толкова нагнетено, че сме достигнали връхна точка на конфликтите и разделението, и сме напълно безпомощни да продължим. Тази фаза е нужна обаче, за да разберем, че не можем да избягаме от конфликтите и докато не ги разрешим вътре в себе си, колкото и да бягаме от определени хора и ситуации, те ще ни застигат в лицето на другите. 

Защо се случва всичко тъкмо днес? Къде отиде Иисус, за да ни покаже пътя? На кръста! Виновен ли бе? НЕ! Ще спрем ли да търсим вината и правотата?! Ако искаме едно здраво общество и здрави човешки отношения – трябва да спрем! Ако не изучим закона на ПРОШКАТА, в нищо няма да сме способни занапред. Енергиите и вибрациите на бъдещия свят вече слязоха на земята. За да преминем в техните честоти е нужно да освободим всичко старо и това ще стане чрез личен катарзис. Ето защо Меркурия е ретрограден в 12ти дом и се връща обратно от Плутон към Слънцето, (от тъмнината към светлината), за да „прогледне“ отново, да осъзнае Истината, да поеме живителна светлина от Бога. Този Меркурий се явява диспозитор на Сев.Лунен възел в Дева, който в момента е единствения стоящ от празната страна на „чашата“. Е, за мен централно място в тази позиция заема Дсц, като абсолютна събирателна точка, (след малко ще обясня защо), но все пак и действието на Северния възел не е маловажно, тъй като поема част от напрежението и се опитва да го изразходи. Възелът е в края на 7ми дом и приближава върха на 8сми. Отново показател за това, че партньорството наближава края на една фаза и трябва да започне нова. 

Женската енергия е водеща сега, мъжката стои на заден план, като второстепенна, не получава почетното място в партньорския сектор. Там Лъвът е интерсептиран (затворен). От друга страна трябва да си поделят ролите, но за да се получи равенство, мъжката, по-силна енергия трябва да отстъпи крачка назад и бива избутана. Излиза на преден план грижата във фамилията един за друг (Рак и Сев.възел в Дева). Мъжете ще имат възможност да оценят онова, което жените правят за тях, за цялата фамилия и за света. Истината е, че ние жени поехме двойна роля и това дава своите негативни последици. Но, Бог се е разпоредил сега да бъде така, докато мъжката енергия не се смири. Ето защо от нас се иска да бъдем безкрайно търпеливи и състрадателни, тъй като мъжката енергия е в агония, не по-лека от нашата, и я изразяват по техния си начин – с отказ от обвързване и опит да избягат от покровителството на женската енергия. Важно е обаче да се разбере, че разпределението на двете сили не винаги съответства на обичайното проявление в двата пола. Често нещата са обърнати. Нека всеки сам определи от коя страна се намира. Повечето, които бягат от обвързване и държат на свободата си са с преобладаващо мъжка енергия. Имаше етап в развитието на отношенията, в който бе нужно такова отдръпване, за да се спре обсебването, подчиняването, прилепването, пристрастяването... Стигнахме обаче твърде далеч и е време да се спрем. Уроците са научени, всички получихме рани. А сега върху тях се отварят други, по-големи и е нужно да се върнем към себе си и към своите ближни, защото се нуждаем от подкрепа и опора, да се почувстваме по-силни. В света навлязоха твърде мощни енергии, на които няма как да устоим, ако не сме заедно и не си предаваме нашата любов. Само така ще успеем да се издигнем! 

Казах, че ще поясня защо Дсц, семейството и партньорството се явяват събирателна точка на всичко случващо се в момента в света. Защото Дсц се явява център на „ветрилото“, което е образувано от абсолютно всички останали участници в конфигурацията. Това е уникално! И как да не видя връзката с 20тия градус, като 2 е числото на Рак и Луната. Нулата зад двойката усилва действието на вибрациите и. Какво символизира числото 20? Женската енергия - добродетелта, отстъпчивостта, милосърдието, грижата, мекотата, спокойствието, плавноста, гъвкавостта, смирението, всеотдайността, приемането, поддържането... Две е разполовено 1, това от една страна означава разделение, но то е първата фаза. Следва разбирането, че сме две същности от едно цяло и от там произхождат различията ни, както и еднаквостите. Единствено приемането е в състояние да реши проблема на разделението. Оставете различията, оставете класификациите... Двете единици са създадени, за да образуват трета и да започне видимото проявление на творческия Божествен процес. Единицата не може да съществува сама. Тя трябва да има къде да прояви творческия си потенциал. Затова и е нужна друга същност. Нима можем да живеем отделени, нима можем да правим, каквото и да било без другите?! Но, кои са тия други? Всички и всичко! Това, което трябва да разберем сега е, че не можем да проявим живота един без друг. И сме по-силни, когато сме заедно. От днес вярвам, че ще има силен процес по единение. Трябва да го подпомогнем, изпращайки любов един на друг! Да посрещнем тази изключителна Коледа с това осъзнаване! 

Бях обещала, че Бог ни е приготвил големи подаръци! Да, така е, сами ще се уверите! Но, трябва да сме достатъчно узрели, за да ги видим и оценим! И трябва наистина да се помолим за тях! Истината е, че след страданието се ражда добротата, а с нея идва и радостта. Ето, колко е просто. Да бъдем добри и ще бъдем щастливи! Бог ще ни предостави огромни възможности след тази Коледа, в най-различни направления. Всеки ще има възможност да изпълни мечтите си, според Вярата и желанията му. Бог ще покаже Неговата истинска същност – Всемилостивата Му Любов! Много хора ще намерят своята работа, поприще, бизнес реализация. Но, основно това важи за свободните професии и занимания. Броят им ще се увеличава. Самотните партньори ще намерят сродните си души, а разединените ще излекуват любовта един към друг. Важно е да се знае, че принципът на отношения занапред ще бъде доверие, приятелство, взаимопомощ, неограничение, отговорност, творчески обмен, взаимно изцеление и подкрепа в духовния растеж; без натиск, критика и осъждане; с много такт, позитивна нагласа, споделени положителни емоции, движение, адаптация към промените, много приятели и общуване в групи. Всички тези аспекти на бъдещите връзки трябва да бъдат внедрени. Който не успява, ще има затруднения. Не се отказвайте, променяйте нагласите, за да спечелите! Мъже и жени, всички се нуждаем от човек до себе си! Животът става все по-напрегнат в някои отношения, затова бъдете разумни! Бог ни казва сега, събирайте се, за да се лекувате взаимно и напредвате! 

Дсц или точката на брака и партньорствата, която е фокус на тази Коледа се явява център във фигурата Йод, наречена още Пръст на Бога! Заглавието само говори за себе си. Участниците в конфигурацията са Сатурн и Венера. Ще са нужни известни усилия и компромиси, но с времето характерите ще си напаснат и резултатът ще е здрав и устойчив. Нужно е да се вземат решения за поемане на отговорност във връзките. Т.е. трудностите да се преодоляват заедно, да не се отдава значение на дразнещите различия и несъвършенства, да се търсят творчески отдушници и различна ангажираност, но да има стремеж към запазване целостта на връзката и съвместен градеж. Това трябва да е стремеж от двете страни, в противен случай връзките ще се разпадат, но това ще води към личностни проблеми. Бог ще даде специален партньор на много хора и той трябва да се оцени! 

За финал и за да ви уверя в Благословията, която ни се спуща от горе в този ден, обръщам внимание на най-щастливата фигура „хвърчило“, която се оформя към Дсц (бракове и партньорства). Да бъде и е! Амин! 

Обичам ви! Бъдете Благословени и осмислете това, че Иисус дойде и се подложи на кръста, за да изкупи нашите грехове!!! Да Му отдадем нашата любов, почит и благодарност, и да не забравяме да следваме повелите Му, за да изградим нашия мечтан свят! Желая ви светли празници! Да празнуваме Любовта! Амин! 

АСТРО 21 
Ирина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар