понеделник, 19 декември 2016 г.

Ретрограден Меркурий в Козирог, Марс в Риби 19.12.2016


ИЗПИТ НА ВОЛЯТА И ДУХА
Отново имаме двойно събитие на небето, което ни кара да обърнем внимание на връзката между двете активни планети в момента и знаците, в които попадат. Всички вече знаят, какво трябва и какво не трябва да правят по време на ретрограден Меркурий. Мисълта се насочва навътре в изследване на вътрешния свят. Кой е този вътрешен свят – умствения свят! Умът изследва ума, умът наблюдава ума, умът говори на ума... Има обаче нещо отвъд думите и картините... Определени сили, които ги направляват. Защо ли имаме две полукълба? Защо ли Бог ни е дал избора и свободната воля? Значи има неща, между които да избираме! 

Меркурий се спира точно до Плутон и се обръща назад. Застанал е на средата на небето, разцепвайки двете половини. Всичко напомня за изпит на волята и духа. Козирог е десетия знак, подвластен на Сатурн, управляващ закона на Кармата. Сатурн обаче е и онзи, който раздава мъдроста и силата на духа. Къде искаме да бъдем – от страната на вечно страдащите, изпълнени с чувство на вина, преповтарящи едни и същи стари грешки, попадащи в едни и същи капани или от страната на онези, които са си НАУЧИЛИ уроците, взели са си поуките и са избрали да бъдат различни от онова, което са били в миналото? 

Марс навлиза точно днес в знака на Рибите. На външно ниво волята му ще отслабне. Ще почувстваме отлив на сила и енергия. Това ще спомогне да се пробудят в подсъзнанието ни онези вътрешни страхове и неразрешени чувства. Какво обаче става, ако вземем решение да ги надмогнем? Какво, ако Марс пренася силата си вътре в нас и ни казва, вземи жезъла на Любовта и защитавай избора си с него! Марс е войнът в нас и никога няма да бъде прекършен. Въпросът е накъде го насочва Меркурий? Марс е подчинен на Меркурий, волята е подчинена на ума! Нисшите инстинкти не трябва да преварват съзнанието! Ето, какво е нужно да си припомним сега! 

Марс навлиза в Риби и се приближава към Нептун, който е на трон в собствения си знак. Риби и Нептун, това са символите на всемирната и всепрочистваща Любов, символите на Бога. Бог е на своя трон и е поел управлението над света. Марс в знака на Риби трябва да ни превърне във войни на светлината, войни на Любовта. Имаме закрилата на Бог над нас. Нека се отделим от страховете, така както Меркурий се отделя от влиянието на Плутон и да стопим агресията. Мястото на Марс в Риби е най-доброто място за това. Да простим на всички, които са ни наранили и да се насочим към вседържателя на всичкото, предавайки му нашата воля. Той знае как да я употреби по най-добрия начин, така че да не нараним никого, и никой да не нарани нас!

Бъдете разумни и настоявайте в Любовта! 

АСТРО 21 
Ирина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар