събота, 23 януари 2016 г.

24.01.2016 Вълча Луна


Първото Пълнолуние за годината, наречено от древните Вълча Луна очевидно носи по-важно послание за цялата година, както и първото Новолуние. Пълната Луна бележи връхна точка на външната изява и форма на нещата. Следва прибиране навътре, изследване на резултатите, анализ, ретроспекция, прочистване, освобождаване от ненужното,  разпад, почивка от външната активност и подготовка за следващия старт. Пълнолунието е апогей, достигнат максимум, който ни показва, какви резултати можем да достигнем през годината. При Пълнолуние в Лъв, нещата са по-специфични, тъй като Луната е двойно подчинена на Слънцето, от една страна пребивава в неговия знак, от друга е срещу него. Така че, ще протичат много интензивни емоционални сблъсъци, които може да не могат да намерят излаз и да ни карат да се чувстваме като Лъвове в клетка. От друга страна, при едно по-голямо осъзнаване, имаме възможност да направим доста добра вътрешна пренастройка, сменяйки ъгъла на наблюдение и тълкуване на реалността. Луната е гола емоция, без ясна концепция, водят я слепите инстинкти. Тук тя има възможност да влезе в досег с висшето съзнание и да премине от неговата страна. Слънцето и подава доста силни импулси, които няма да са много галантни, може да се усетят като токови и шокови на моменти. Но, те имат за цел да разтресат Лунното заспало подсъзнание и да го отстранят от пътя, за да не се създават пречки към по-висшите и сериозни планове на Духа. И така, парадът през това Пълнолуние ще се води от Водолейското Слънце, поемащо юздите на емоциите от Луната. Предаваме нисшият Аз на Висшия, най-важното упражнение за годината. Пълнолунието е в ден Неделя, още едно потвърждение за Слънчевия принцип, който ще ръководи през 2016 всички външни и вътрешни процеси. 

И Новолунието, и Пълнолунието се развиват на фона на ретрограден Меркурий в Козирог, който ще поддържа съзнанието на фокус. Бдителност, самонаблюдение и саморегулация се иска, постоянно и ежедневно. Пълнолунието е поставило Меркурий в съвпад с Плутон. Искаме или не, нещо ще бъде изкоренено от възгледите ни завинаги, през тази година. Ще трябва да се разбере, че ако искаме обновление, са нужни модификации в съзнанието, развиване на комбинативно, гъвкаво и възприемчиво мислене. В противен случай, Плутон ще осъществи изстъргване в ума посредством събития и телесно-психически прояви, което няма да е приятно. 

Втората част от годината ще е изпъстрена  със събития, бурна и динамична. Ударението е върху работното поле и самостоятелните дейности, отнесени към хората. При много, ще бъдат успешно приключени стари финансови сделки и задължения. Ще се активират пътувания из страната и чужбина, а също смяна на местожителство за мнозина. Чести промени в работния колектив и бизнес проектите. Желателно е да не се придържаме към нищо, освен към постоянната промяна, особено от Юли нататък, когато се задействат творческите сектори. Резултатите за годината ще са добри, ако комбинираме няколко дейности. 

Партньорството е подложено също на голяма преоценка. Успех ще имат двойките, които предприемат сериозни трансформации, в противен случай голяма част от тях ще увиснат във въздуха без никаква възможност за напредък. Венера е в любимият ми Нулев градус, на който често обръщам внимание. Ясна е символиката на Нулата. Първо, това е безкрайността, изпразване, за да се напълни наново. Би могла да се определи, като в подобна на Пълнолуние/Новолуние фаза или един цикъл е изчерпан. Излиза от една форма/знак и влиза в друга. Каква? Ами зряла! Връзките минават в зрялост, Венера влиза в Козирог. Онези, които не са готови да приемат естествените закони на остаряване, включително и в чувствената любов, ще изживеят изстудяване в отношенията. Другите, които са израснали, ще могат да направят този преход, без да драматизират от намалелия брой целувки и рози. Фокусът трябва да премине от забавлението и приятната част върху практическите въпроси. Т.е. за земните и прагматични хора ще е по-лесно. Емоционално подвластните и идеалистично устроени ще трябва да се разделят с част от мечтите си. Онези обаче, които под влияние на Козирошките импулси се опитат да запечатат връзката в по-сериозна форма, може да ударят на камък, ако не са способни да оставят нужното пространство и свобода на другия или да възприемат по-нестандартен вариант. Венера, между Стрелец и Козирог ще иска комбинация от качествата на двата знака, което значи достатъчно независимост и едновременно съзнателна отговорност. 

Ще има грижи около децата, трябва да им се обърне по-специално внимание. Те боледуват заедно с нас, пренасяме им всичките си емоционални нерешени проблеми. Твърде сензитивни, отразяват енергийната атмосфера, така че може да служат за барометър. 

Регресии ще са много нужни и полезни през годината, огромен материал се прочиства от планетата сега от клетъчната ни памет. Генетиката ни се сменя. Ето защо, духовните практики са неотменен спътник, който трябва да превърнем в наше ежедневие. В противен случай тялото ще даде негативни проявления най-вече на психосоматична и емоционална основа. Марс от Скорпион в Тао квадрат с Луната и Слънцето от Пълнолунието ще нарушава енергийния баланс, ръчкайки като с ръжен в болните места на обществото и отделния човек. Разрешението е в секстила му с Плутон и Меркурий, и тригона му към Нептун. Духовна работа се иска, ако желаем да си подсигурим по-спокоен сън. 

В крайна сметка, картината е многообещаваща и сочи, че ще успеем да отметнем много въпроси зад гърба си. Най-важно е да се осъществи смяна в целите и в курса на живот през втората половина от годината. Може да е външна промяната, но и вътрешна. Т.е. постижимо е запазване на стари отношения, стара работа и дейности, но трябва да преминат по нов начин. Пълнолунието протича върху третия градус, така че е белязано с късмет. Всичко, което успеем да прочистим, ще отвори нови пътища за нас и ново творческо вдъхновение.
Успех!
АСТРО 21 
Ирина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар