събота, 9 януари 2016 г.

Първо Новолуние за 2016

Годината започва с Новолуние на чудесната дата 10.01 в ден Неделя, управляван от Слънцето, чието число е 1. Какъв прекрасен синхрон! Съвпадът на двете светила се осъществява на 19 градус, който сумиран дава отново числото 10. Имаме тройно подчертаване и това ни говори, че в тази година предстои да се случат много нови неща в живота ни и това ще ни донесе една завършена пълнота. Ще достигнем своя върхов потенциал и ще ни се даде поле да го изявим. Отваряме нов цикъл. Той обаче ще стартира в средата на годината, след като първоначално завършим старите проекти, задължения, отношения и замисли. За това ни говори, първо ретроградният Меркурий, на фона на който се осъществява Новолунието. А след това и сборът от 2016 = 9, число на завършека. Девет се управлява от Марс, планетата войн, която едновременно руши и изгражда наново, подобно на по-стария си брат Плутон. Интересно е, че точно сега той се намира в неговия знак Скорпион. Значението се удвоява! Марс не е просто агресор. Той проправя новите пътища. Скорпионовият знак пък в комбинация ще изиска трансформация, това означава отиграване на нова техника върху стар терен. Новолунието се осъществява и в съвпад със самия Плутон. Така че, годината ще изиска от нас решителни действия. Бъдете смели и продължете да се изкачвате по стълбата на вашия живот, за да достигнете онази върхова точка, от която ще преминете на качествено ново ниво, за което подсказва и тригонът на Марс към Нептун! 

Юпитер подкрепя Новолунието в чудесен тригон, който обхваща и ретроградния Меркурий, иначе отдалечен от Слънцето и Луната. Големият благодетел, така да се каже ги обединява. Обединяват се стари и нови идеи. Минало и бъдеще ще се преплетат и комбинират по интересен и резултатен начин, който само небето може да измисли! За това подсказва и числото на Новолунието 19, което е комбинация от 1 и 9, начало и край. Девятката, освен че прави връзка с Марс, символизира и мъдростта, усвоения опит, който годината ще изиска от нас да приложим.

Меркурий предвожда Новолунието, с което иска да ни каже да сме разумни и обмисляме повече действията си. Бидейки ретрограден в този важен, начален момент, иска да ни накара през годината да внимаваме да не преповторим стари грешки. Ще минем по стари пътеки и ще съпоставяме минало и настояще!

Сатурн, управителят на Новолунието е направил още една крачка към тригона с Уран, образуващ се в края на годината. Няма да чакаме обаче последния момент, за да осъществим новите си идеи. Сатурн не работи по този начин. Последните месеци са пиковата реализация, от където ще стартираме още по-грандиозни нови проекти, а те ще могат да се осъществят благодарение на онова, което ще извършим през 2016. Така че, стягайте се и на работа!

Към строгият старец се присъединява в съвпад очарователната Венера, единствената, която може да стопли сърцето му. И о, чудеса... какви благотворни промени ще настъпят сред двойките и навсякъде. Малката чародейка участва пълноправно в тригона към Уран и ще поднесе много приятни изненади на всички. Тя ще ни помогне да хармонизираме изстиналите бизнес и лични отношения и подновим вдъхновението си, чрез нови договори, пътувания, нови сдружения и партньорства. 
Сатурна, по неговият обичаен начин ще обмисля, проверява, разработва и планира с бавните си отмерени движения напред-назад през годината, въртейки се около квадратурата с Нептун, така че не бива да се отказваме или капитулираме пред трудностите, с които ще се срещнем. Трябва да ги приемем и преодолеем в името на последващия успех! Дерзайте!

АСТРО 21
Ирина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар