неделя, 19 юни 2016 г.

Пълнолуние в Стрелец 20.Юни.2016

Не ми се говори много за това Пълнолуние. Целият небосвод е в една трудна подредба, която вещае само напрежение и разногласия. Ситуацията, започнала от Новолунието на 05.Юни вече ескалира, трудностите се задълбочават, отношенията са на границата на разпад. Никой никого не слуша, а няма алтернатива за измъкване от схемата, в която съдбата ни е поставила. Притиснати в обръч от обстоятелства, някои ще трябва да достигнат максимума на своите възможности и да го надхвърлят. Парадоксалното е, че именно в такива условия имаме възможността да израстваме с най-бързи темпове и наваксаме пропуснатите възможности на живота. Това касае най-вече знаците от подвижния кръст Близнаци-Дева-Стрелец-Риби около 11-12ти градус. Заедно с тях и онези, които имат важни натални, прогресивни и дирекционни точки, както и прогресивни и дирекционни планети в същите градуси. (Слънцевият знак съвсем не е достатъчен, за да се прецени въздействието на силите върху нас.) 

Няма да изреждам секторите, с които небесата са се захванали от Новолунието насам... образованието, културата и спорта (виждате, какво се случи с нашата състезателка по художествена гимнастика, което породи сериозен казус), здравно-медицинският сектор (излизат кирливите им ризи), всичко свързано с пътуване и пътища (къси и дълги) и т.н. 

Искам да обърна внимание върху онова, което се случва на индивидуално ниво, защото то касае всеки един от нас. Отново се повтаря фигурата Голям кръст, което ни заставя да обърнем внимание, какво иска да изстиска от вътрешностите ни тя/той. Четирите основни сили, които познаваме в света на материята, и които в същността си са противоположни и отблъскващи се, са вкарани в един съвместен план („капан”, който аз бих нарекла „живот”). В този „кръстов” Юнски месец, са обединени тези 4 сили, които дърпат в 4 различни посоки, за да вложат усилия и сътворят нещо заедно. Ситуацията е такава, че всяка се нуждае от другите и нито една не може да постигне желаното без тях. Така много хора са въвлечени в ситуации, в които са принудени да търпят участието на други, напълно несъвместими с техните възможности, принципи, философски убеждения, ценностна с-ма, етика, морал, подход на действие и стил на работа. Различията може да са от всякакъв характер, но най-лошото е, че могат да осакатят и възпрепятстват съвместната дейност, както интересите и бъдещото развитие на всеки един от участниците. Тъжната новина е, че на този етап няма никакво друго разрешение. 

Звучи садистично от страна на планетите или мазохистично от страна на създателя на този свят, но изглежда има една по-дълбока вложена идея и тя е еволюция в човешките отношения. Ето върху какво имаме да работим! (Кога ли е ставало дума за друго...) Да изкачим още една стълбичка от нашето развитие, а по-нататък ще ни става по-лесно, надявам се! Успех!

АСТРО 21 
Ирина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар