вторник, 29 декември 2015 г.

2016 - Връщане в миналото, рестартиране на живота, година на чудеса



Посрещаме 2016та в чудесно настроение, за разлика от 2015 по същото време, когато се изопнаха страстите и нагазихме дълбоко в непримирими конфликти, разгърнали се през годината. През 2016 ще положим усилия в помирителни процеси, търсейки компромисните решения. Спорове и разногласия няма да липсват, но ще са по-конструктивни от миналогодишните, насочвайки ни към по-голяма толерантност и духовен размисъл. В предходните две години изпитвахме нетърпимост към всяко чуждо вмешателство. Тази, ще усещаме една психическа нервност, подтикваща ни да усъвършенстваме и обновим умствения си потенциал, а с него и визията за бъдещето, която е забуксувала. Ще се отворят нови хоризонти, но първо имаме да довършим стари задължения до средата на Април. След това се сменя полето на активност, задействат се нови начинания и ще преминем към по-приятни творчески занимания. Но, внимание! Тези нови начинания ще са свързани с дейности от миналото, тъй като Марс ще обърне своя ход назад на 17.Април, а за да се подсили ефектът и Меркурий влиза в една от ретроградните си фази на 28ми същия месец. Получава се засичане на двамата между 28.Април и 22.Май, в което време ще има затруднение по изпълнението на новите/стари договори/документи и придвижването на проектите. При все това говорим за връщане към стара работа и то ще се случи, макар със забавяне и усложнения. Финалът ще е положителен. Важно е да положим известни усилия и да направим компромиси, за да получим емоционалното захранване и финансови резултати, от които се нуждаем. При много хора ще е намесена чужбина, чуждестранни фирми, отношения с чужденци, а учащите, които са прекъснали ще възобновят студентството или ще се върнат към стара специалност. Ще бъдат засегнати на практика всички знаци, чрез голяма рокада, която ще е ползотворна, въпреки някои трудности. Резултатите ще се видят втората половина на Септември. Както се казва „Пилците се броят на есен!”

Хубавата новина за двойките, които сега преживяват разпад на отношенията е, че в края на Април ще рестартират връзката и ако са помъдрели ще я издигнат на по-високо ниво, започвайки от началото на Юли. Шансовете са повече от добри. Мъжете ще преминат през катарзис и ще преоценят своите половинки.

През първата част от годината е важно да обновим интересите си, от което ще зависи и успехът по-нататък. Нуждаем се от ментални стимули и нови знания в някаква област или припомняне на стари забравени, ще ни потрябват. Да се доразвият също умения в нова област или възобновят стари такива. Особен натиск да работим по този въпрос ще чувстваме до първата десетдневка на Март.

2015 беше бурна, творческа, емоционална година, наситена с промени. Планетите ни смушкаха да експериментираме различни възможности. Развивахме находчивост в реализиране на личните качества, откопчвайки се от ограничаваща среда. Сходна беше ситуацията и през 2014. И в двете години, които бяха свързани, понесохме емоционален дисбаланс в името на финансовото благополучие. Разочарованията се породиха от сблъсък на интереси. Наложи се да преминем през доста странни комбинации, извършвайки дейности, по непривичен за нас начин, с напълно различни от нас хора. Упражнението беше стресово, дадено ни, да развием гъвкавост и нови способности, както и да разчупим взаимно някои закостенелости. Животът винаги е бил и ще продължава да бъде училище по характер.   

През 2016 финансите ще дойдат от 2 сектора, които се сменят в средата на Септември. До тогава успех ще имаме с учебната и умствена дейност, писане, смятане, преподаване, занаятите, здравния сектор. Може да захванем курс, допълнителна квалификация, език, или самообучение в някаква област. Сега е моментът да се активират частните уроци, курсове и семинари. След Септември излизат на преден план секторите на изкуството, творческите дейности, семейните и творчески съдружия, които ще ни донесат усещане за благополучие, много положителни емоции и ще усилят финансовото ни благосъстояние. В този момент Юпитер ще навлезе в знака на Везните, възвръщайки баланса, хармонията и красотата във всички нарушени взаимоотношения, довеждайки истинската и щастлива любов в живота на самотните. Животът ще разцъфне! Имайки предвид, че годината започва в ден Петък (денят на Венера) и завършва с 6ца (числото на Венера), мога да заявя категорично, че през 2016 Любовта ще възтържествува над всичко!
Добре е до есента да се обърне внимание на здравето, тъй като е лабилно. Особено ще има обостряне на стари болежки при едновременната ретроградна фаза на Марс и Меркурий между 28.Април и 22.Май. Може да се наложи повторно лечение в този период.

Искам да обърна внимание на два изключително специални дни от годината. Първият е 11.Май. В ранният 01:00ч. преди изгрев се образува рядката фигура Звезда на Давид. Макар, че един от краищата и няма да е планета, а МЦ (най-високата точка над хоризонта), за мен е достатъчно важна ос, за да я включа. Смятам, че моментът ще изиграе много важна роля по отношение на професионалния път за всички водни и земни знаци. Препоръчвам отправяне на молитви към небесата и конкретни стъпки от преди това, които вероятно в този момент ще доведат неочаквано благоприятен развой. Изглежда, за да не се разсърдят другите две стихии (Огъня и Въздуха), Бог ще им дари един уникален, невероятен ден и на тях, и това е Коледа! Тази година (2015) Коледата също беше необикновена, в съпровод с Пълнолуние, което ни остави смесени чувства и известна обърканост. Истината е, че първата част от 2016 ще е с приключващ характер и това е основния подтекст на Пълнолунието в края на Декември. 2014 завърши с Новолуние, което доведе в първата част на 2015 много нови начинания. С какво обаче е по-специална другата Коледа (2016), и то основно за Огнените и Въздушни знаци, а и частично за Земните и Водните? Предстои една изключителна небесна ситуация. Четири планети, плюс едно светило (Луната) и изгряващата, заедно със залязващата точки на хоризонта Асцендент/Десцендент (общо 7), ще застанат в един и същ 20ти градус. Това е невиждано. Двете числа заедно имат особено силна духовна символика, импонираща със значението на празника, в който се явяват. Само с 1 градус разлика (21°, също не случайно число) участва и Хирон в цялата конфигурация. Образуват се 5 секстила, 5 тригона, 6 полусекстила, 6 квадрата, 1 опозиция, 3 куйнконса, от които 1 голям Воден тригон (с Луна в тригон към собствения си знак), 1 голям кардинален кръст, Йод (или пръст на съдбата) към Дсц, Хвърчило към Дсц, и невероятно Ветрило, както аз го наричам, обхващащо 6 планети и Асц, също към Дсц. Очевидно всички човешки отношения, от най-личните, семейни и всякакви, до световните, ще бъдат излекувани и възкресени! Основните планети, които дирижират целия този парад са Уран, Сатурн и Юпитер на 20ти градус, в благотворна фигура, включваща тригон, секстил и опозиция от двамата революционери Уран и Юпитер, които в случая няма да възстанат един срещу друг, а ще обединят новаторските си идеи, позитивна сила и креативна мощ, и помирени със Сатурн, вече с неговата заздравяваща подкрепа ще извършат велики благотворни промени и открития. Вероятно ще бъдат поставени светли души на много ръководни постове, включително и на чело на основни държави. Това за мен ще бъде началото на края на световната криза, едно чудотворно преподреждане, в което всеки ще бъде поставен на мястото, където се чувства най-щастлив и продуктивен. 2017 е годината Феникс. За да се случат нещата, ще изиграе роля и 2016. Затова, да не губим надежда, да продължаваме да се стремим към най-доброто свое проявление и да следваме неотклонно Божията светлинка в сърцата си.
  
Ще дам обща прогноза за 2016 за всеки знак, която е валидна освен за Слънцето, и за другите планети и оси от хороскопа в съответния знак. Така че, вие може да сте Овен, но с Марс в Телец картината е една и в този случай ви предстоят нови съдружия, довеждащи голям финансов просперитет. Но, ако Марса ви е в Близнаци или Риби, картината не е толкова бляскава. Затова, най-доброто решение си остава индивидуалният хороскоп.

Овен
Предстои благополучна година за вас в сферата на финансите и отношенията (лични и делови). Ще ви се наложи да застанете отстрани на някаква ситуация, не взимайки страна и в някаква степен против себе си, за да спечелите благоразположението на висшестоящите и половинките си. За свободните предстои успешно обвързване, а безработните ще се сдобият с работа. Онези от първа декада са най-големите щастливци, докато при втора декада е напрегнато, трета декада е в конфликт на интереси и ще прекъсне делово партньорство. Все пак всички ще имате възможност да се облагодетелствате от преминаващия Сатурн в Стрелец. Вие Овни, сте едни от тези, за които в годината важи с особена сила връщането към стара дейност, а дори и към стар партньор.

Телец
Перфектна година за вас. Гърненцето продължава да се пълни с парички. Онези в първите градуси на знака ще имат в началото на годината лек работен конфликт, който трябва да ги подтикне да внесат някакви положителни промени. Всички Телци ще направят такива. Вероятно ще ги задействате Май месец, включвайки в схемата хора и неща от миналото. Бъдете по-внимателни вие в началото на знака, че от много тичане и работа може да си докарате стрес, главоболие, схващания, нервни настроения, а дори и някой дребен инцидент.

Близнаци
Възможностите са ограничени за вас, ще се наложи да изтърпите труден период. Препоръчвам учение и връщане към стари контакти и опции. Вероятна раздяла с партньор (интимен и служебен). В годината ще трябва да разчитате на възможности от миналото за работа и съдружия.


Рак
Знаете ли мили Раци, нещата не са толкова лоши, колкото изглеждат. Съдбата ще отвори за вас една скрита врата, от която ще ви се покаже цял нов свят от възможности. Няма да можете да избегнете промяната от Юни. Същевременно Юни и Юли са вашите добри месеци, в които има помирение с партньор. Бог ви обгрижва от много време насам и ще продължава да го прави със специално внимание следващите 10 години, така че запазете спокойствие! На този етап иска да ви пренасочи към нов начин на живот и да ви освободи от вътрешни страхове и ограничения! Вслушайте се! Ще усвоявате нови способности.

Лъв
Вие сте едни от щастливците тази година, защото получавате нова работа, в комплект с партньор, и двете от доброто старо минало. Но, внимавайте трета декада, Юни и Юли се възвръща старо напрежение и травми (физически и психически), които ще ескалират в средата на месеците. Ще трябва да приложите оригинални решения и да подновите йогата, творческите занимания или някакъв вид спорт, за изразходване на емоцийте.

Дева
Девите от първа декада ще са малко в патова ситуация. Отношенията с бизнес и личен партньор са охладнели, но не е момента да предприемате промени. Годината е за преосмисляне, отдръпнете се емоционално. Разчитайте на себе си. Въпреки спънките, имате достатъчно ресурс да извлечете добри резултати. Вероятно в края на периода ще приключите, каквото има за приключване. Това не важи за онези от трета декада, на които живота изсипва блага с пълни шепи. Втората декада също ще забършат част от тях. 

Везни
На вас ви предстои приключване на едно Февр/Март и започване на друго Май/Юни. Не е съвършеното за момента, което ви се иска, но има изчерпване и ще завършат съдружия с определени хора, особено при онези в трета декада. Годината ви поставя на изходна позиция, връща ви отначало в нещо, за да го преиграете. Ако сте разумни и сдържани, ще извлечете ползите, които идват с новата/стара ситуация. Най-облагодетелствана ще е първа декада.
Животът иска тази година да ви научи да виждате положителното във всяка една ситуация. Две години подред натрупахте доста негативни впечатления. Сега положението не е нито розово, нито толкова мрачно. Нужно е да се вгледате в светлата страна на нещата и така ще привлечете голямо изобилие, започващо да се излива върху вас от Септември.

Скорпион
Вие сте между капките, между чука и наковалнята, и между два цикъла, финален и начален. Годината ви е преходна. Може да се чувствате притиснати в някаква ситуация, като блокирани, ни напред, ни назад. Отнася се най-вече в интимната сфера. Да вали, да трещи, да святка, стойте си там, където сте, че а сте мръднали по-лошо. Вие го чувствате! За онези от първа декада годината е много специална, ще се разгърнат пред вас невероятни възможности, не пропускайте този шанс, бъдете бдителни, ще изглеждат невзрачни. Говорим за професионална реализация, подписване на договор, с доста интересни, неподозирани възможности и бонуси. Втора декада ще осъществи успешна сделка от преди. Трета декада се радва на успех и благополучие, реномето и популярността ви растат, заедно с възможностите. Вратите се отварят навсякъде за вас и от там шумолят банкноти.

Стрелец
Мили Стрелци, на вас ви е трудно сега, особено в любовните дела и въобще в партньорските. Сякаш хората се отдръпват от вас. Вселената иска да ви остави малко насаме, за да пречистите отношението към другите и своите изисквания. Здравето също е в слаба фаза, нуждае се от старателно обгрижване. Втората половина на Април се връщате към стара любов и дейност. От вас се иска да смените подхода. Юни месец ще ви огрее лъч светлина. Ще направите рестарт през Август, но не очаквайте фойерверки и чудеса. Бъдете по-благи, пестеливи и смирени тази година, за да изкласите!

Козирог
Скъпи Козирози, ще имате успешни финансови постъпления през годината. На границата сте да се откажете от нещо и някой ще иска да ви помогне Януари, след като ви хвърли ръкавицата на раздора. Мисля си, че трябва и можете да устоите, разбира се в името на интереса. Та вие сте Козирози. Ръководите нещата. От вас и вашето решение зависи. Макар да се отпуска хватката на съдбата към вас, все още сте в зона на повишено внимание. Едно по-леко приемане на нещата, не толкова лично и с повече чувство за хумор ще направят чудеса за вас. Февр/Март може да изникне ново предложение, на границата да се осъществи, но няма да успее все още. В края на Март се връщате към старите проекти и задължения.

Водолей
Скъпи Водолеи, вие сте щастливците на зодиака. Защо ли? Защото единствени можете да се справяте с лошите страни на Сатурн. Обединили сте най-хубавите му качества, заедно с тези на Уран, като двамата взаимно унищожават лошите си проявления във вашата природа. Това е магическа алхимия! Вие сте полубожества. „Лошото време” не ви влияе и не хвърчите в облаците. Кой не мечтае за такава комбинация. Вие сте водачите на нашето време. Трябва да заемете всички лидерски постове. Който не го е направил още, да побърза, че човечеството зависи от вас. На вашите плещи тежи задачата да ни издърпате напред, призвани сте. Знаете, че няма да е лесно, но имате силата и всички необходими качества да го направите. 2016та ще спрат да ви се пречкат хора с остарели разбирания и ще имате възможност да подхванете мащабна дейност, както само вие го умеете. Действайте със замах, няма време за губене.

Риби
Скъпи Риби, тази година ще изиска от вас мобилизация и повече усърдие. Излезте от пухените облаци и завивки, и разберете, че живота е целенасочен акт. Не може да очаквате да се случва от самосебе си. От вас се иска да слезете на земята и стъпите в реалността. Резултати ще има при положени усилия. Погрижете се за здравето през тази година.

Успех на всички!
Бъдете благословени!
АСТРО 21
Ирина Димитрова

4 коментара:

  1. Много проникновено, дълбокомислено и подробно! Браво, явно не се щадиш. Продължавай с този ентусиазъм и богат, ерудиран устрем. Благодаря за прекрасните прогнози!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви Крис за топлите думи! Бъдете благословен!

      Изтриване
  2. И пак за рибите ,нищо !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е как нищо :) Има то, ама трябва да заплувате в някаква посока :)

      Изтриване