понеделник, 23 ноември 2015 г.

Венера, Марс съвпад Черна Луна (Лилит) 17.Ноември – 01.Декември`2015



Пропуснахме съвпада на Венера с Лилит (17.Ноември), който вероятно е обострил отново партньорския фронт и областите, управлявани в хороскопа от Венера. Търканията, разцеплението, невъзможността да сме заедно с партньора, неудачите и разногласията, емоционалният и финансов дискомфорт се усилват още повече, защото Венера за пореден път навлезе в квадрата на Плутон и Уран (21-23.Ноември). Да бяха само тия няколко дни, да ги изтърпим. Но, по петите на Венера следва Марс (в нейния знак Везни), който поема щафетата и настъпва към Лилит (30.Ноем - 01.Дек), след което се хвърля в огъня на титаничната битка между Уран и Плутон в техния ожесточен квадрат. Макар да е минал най-тежката си фаза, този квадрат все още разгаря периодично отломки от пепелта и така ще бъде до края на Март`2016. Темите, отворени от Уран и Плутон през 2009та, които все още нищим са: себереализация/изява, професионално развитие, управление/подчинение, натиск/контрол, борба за лидерство/власт, дългове/вложения, дългосрочни планове/цели, воля, устойчивост/търпимост, дълг, дисциплина, коректност, лоялност, етика, уважение, ценности, приоритети, семейство, партньорство, независимост, творческа свобода... и спирам до тук, защото генерално се касае за всички фундаментални сектори, управляващи нашия живот. Те са включени в тази криза на съвременното общество и подлежат на радикална преработка. Първият гонг на кризата беше ударен от Сатурн в крайните дни на Окт`2009, когато навлезе в знака на Везните, квадратирайки Плутон. Откри се конфликта между двата знака Везни/Козирог и се отвориха раните на обществото. По това време вероятно много хора са напуснали работа и отношения/бракове, дълбоко наранени и разочаровани. Сатурн е и който ще завърши този 7 годишен цикъл Дек`2016, когато ще направи тригон към Уран. Започва пътя си от квадрат към Плутон в собствения му знак Козирог и свършва с тригон към Уран в Овен. Проблемите тръгват от властта, контрола, потисничеството и заробването в материалния свят, и свършват с разбиването на всички окови, извоюването на лични права и независимост, възможността да бъдеш напълно себе си, творящ и пълноценен в един нов свят с ново общество. Това е изкачване на измерение, нов стартов цикъл по спиралата.

От началото на този квадрат между Уран и Плутон (2010) и докато действа (до към Май 2016) всяко минаване на Венера и Марс през един от кардиналните знаци възбужда острия конфликт, който тече на планетарно ниво. Осъществява се огромна еволюционна стъпка за всички нас и е по-добре да вникнем в същината на процеса. Изваждат се проблемите на масата, за тяхното разрешаване. През последните години изпъкват все повече различията между хората. В момента сме в една от най-изострените зони по много показатели. Венера и Марс се движат почти заедно и засилват действието. Сега се включва и Черната Луна (Лилит), която изкарва негативните проявления между двата пола. Може да се провокират изневери и насилие, сексуална разюзданост или пълно отсъствие на желание за интимност. Лилит функционира на нивото на 2ра чакра (свързана със сексуалната енергия). На импулсите и реагират онези, които действат на това ниво. Ако Черната Луна е участвала при събирането на двама души, то връзката ще бъде изпълнена с диви страсти и ще завърши пагубно. Има двойки, които успяват с времето да преодолеят негативното влияние на Лилит, издигайки отношенията на над-телесна основа. Говорим за приятелство в любовта, взаимна подкрепа, духовно разбиране, отпадане на страсти като ревност, собственичество, емоционално изнудване, вменяване на чувство за вина, гняв, условности, доминиране, деспотизъм и т.н. Периода е активен за Лилит, затова се постарайте да не се поддавате на внушенията и. Те може да са и под формата на сънища! Лилит е навлязла във Везни в края на Авг`2015, заедно с Меркурий, начевайки поредните междуособици в сферата на взаимоотношенията. Нещата започват да се усложняват след 24.Септ`2015, при навлизане и на Слънцето в знака. Лилит ще извади всички кирливи ризи в партньорството до Май`2016. До тогава, каквото има да се разпада, ще се разпадне. Докато отношенията се базират на телесна привързаност, ще се рушат. Които успеят да си дадат вътрешно/външно пространство и свобода, ще прескочат трапа.

В периода 17.Ноем - 11.Дек`2015 (Новолунието) ще има усилено напрежение заради двоен импулс: за активно действие и решение на кардинални въпроси, а в същото време блокаж, възпиране, липса на ясна алтернатива, невъзможност за адекватно решение и страх от неясното бъдеще. Това е така, заради настъпването на точния квадрат между Сатурн и Нептун (27.Ноем– 04.Дек). По това време и Слънцето се включва в квадрата на 30.Ноември, а Меркурия на 25.Ноември. Луната заформя Тао квадрат със Сатурн, Слънце, Меркурий и Нептун на 26.Ноември. Всъщност 26.Ноември е Пълнолунието (в 00:45мин). Бъдете много осторожни около полунощ на 25 срещу 26.Ноември и целия ден! Луната в цялата свръх оптегната конфигурация прави тригон към Марс и така ще разпали страстите, че някой няма да могат да ги удържат и последствията може да са наистина фатални. Не влизайте в спорове и пререкания, не пътувайте и не бързайте да прекъсвате работа и учение, обмислете, изчакайте! 25,26,27.Ноември са пикови по отношение на проваляне на обещания, договорки, документи, договори, покупки, пътувания... Може да настанат неразбории, подобни на тези по време на Ретрограден Меркурий. Блокажи, спънки, провали, ремонти ще се наложат, размествания... Отложете пътуването!
Целият период (17.Ноем - 11.Дек) е усилено авариен. Не искам да всявам паника, но имайте предвид, че енергиите са наситени и ще провокират изблици на емоции, стрес, желание за разчистване на сметки, сънят ще се наруши. Виждате как и времето отразява динамичните вибрации, чрез тези въздушни бури. 

Сега небесният двубой постепенно се прехвърля върху Сатурн и Нептун, които отварят диспута с квадрата си Ноем`2015 и ще приключат Септ`2016. Темите, които отварят са свързани с вярата и духовността. Смирена отдаденост за висшето благо на всички и доброволна жертвоготовност или принудителни такива, чрез изземане на предходни възможности. Прост пример е активирането на грижи около възрастни хора. Настъпва рязко влошаване на здравето и те са най-уязвими. Ситуацията заставя по-младите да вложат време и усилия. Ограничават се личния живот и ресурси. Докато трае аспекта (до Септ`2016) ще се породят различни по вид ограничаващи фактори, които ще подложат на изпитание веруюто, дисциплината и материалистичните пристрастия на хората. Много ще бъдат заставени да се свият в по-тесни рамки и условия, дори на по-ниска заплата. Авоарите се топят. Сатурн ограничава, приземява и поставя граници. Не препоръчвам много пътуване из чужбините до Септ`2016, особено по/покрай вода и по въздух, не е нужно да пояснявам защо. Може да се породят фобии от затворени и тесни пространства или чувство за липса на кислород. Ще има активиране на депресии в периода. Посещение при психолог няма да е излишно, семейни консултации също, особено сега. Да се внимава с газови устройства.
Няма място за оплакване и претенции. Всички трябва да се научим да се вместваме според условията и да ценим това, което имаме. Да внимават онези с пристрастия в харченето и хазарта. Има една група хора, ползващи се от ресурсите на другите, ще им се наложи да запретнат ръкави да поработят. Може да се наложи да се продадат стари вещи, книги. Добре е да се прочистят домовете от всичко ненужно и каквото може да се раздаде. Така се разчистват енергиите.
Ситуацията между Сатурн и Нептун е нещо като Кармично поставяне на всеки според мястото му. Негативно и критично настроените ще бъдат притиснати да преосмислят изискванията си. Ще се наложат масови преквалификации в работа и училища/учение, а дори и смяна на лекарите, тъй като има злоупотреби и некомпетентно обслужване. Периода е опасен за поставяне на грешни диагнози и лечения. Сатурн минава на визитация, проверявайте нещата по няколко инстанции, за каквото и да става дума. Ще има данъчни инспекции, всякакви проверки и по държавните институции. Неуредици с приключване на дела. Бъдете бдителни за измами и кражби в периода до Септ`2016, и предотвратете възможни фалити. Едрият бизнес се свива. Дребният се разраства. Излизат алкохолни и наркотични зависимости, както и хронични болести, нуждаят се от лечение.

Квадрата на Сатурн и Нептун иска от нас да отворим вътрешното пространство за връзка с висшия Аз и Първоизточника. Всяка среща на тези две планети изтласква работата в посока духовна зрелост. Не можем да функционираме здравословно, ако не работим едновременно във външния и вътрешния свят. Ето защо онези, които не познават Нептун, се разболяват при срещата си с него. Нептун е Бог или срещата с вечността. Ако не сме я внедрили в живота си, тя ни изтегля, за да ни се покаже. Медитирайте и се молете, пребивавайте в Бога, ни казва Нептун, който от 2011 навлезе в собствения си знак, показвайки ни кое е най-доброто по време на всички тези космически изпитания. Имаме достатъчно време да тренираме, до 2026та година. Колкото по-бързо се научим, толкова по-скоро ще отпаднат проблемите и болестите. Казано е: Да бъде според вярата ви!
АСТРО 21
Ирина Димитрова

5 коментара:

  1. Кскво се очаква да стане през 2026 г.?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Нептун е в собствения си знак (Риби) до 2026 год. До тогава тече разпад на определено ниво на материята. Качваме измерение и се учим да живеем повече в Духа и в Бога! 2026 Нептун навлиза в знака Овен и ще стартира нова фаза за човечеството, по отношение на духовните ценности и как ги прилагаме!

      Изтриване