четвъртък, 28 април 2016 г.

Ретрограден Меркурий в Телец 28.Апр`2016

Положението е весело, нагазили сме в мощно ретроградие от Плутон, Сатурн, Юпитер, Марс, а сега и Меркурий. Явно отгоре ни заклещват, да няма мърдане, за да направим сериозна ревизия на вътрешния си свят и ресурси... да се пренастроим и внесем качествени поправки, най-вече в секторите, управляващи работата ни, парите, имотите, учението, здравето, задграничните пътувания и служебно-финансовите отношения. Меркурий ще цикли до 23.Май, така че акцентът е за периода до тогава.

За всички предстоящи спънки няма да говоря, те са ясни. Искам да внеса светлина в тунела, затова ще обърна внимание на изходните точки. Това са останалите 3 планети, които НЕ са ретроградни в момента - Нептун, Уран и Венера.

Нептун е в собствен знак, това е добре (най-вече за осъзнатите в духовно отношение). Участва в две фигури: Тао-квадрат, който ще създаде трудности в здравословен аспект и Хвърчило, което ще донесе неочаквано добър изход по всички въпроси, по които имаме затруднения. За да помогнем, не трябва да спираме да прочистваме редовно емоционалната си с-ма и да прилагаме повече любов, смирение и доверие в Божествения план за нас. Молитвите и медитациите са важни, както винаги!

Уран също е в двоен аспект. Напрегнат квадрат от Плутон и Луна, който ще засили екстремно емоциите и може да ни докара изострени ситуации. Пазете се за инциденти и се старайте да избягвате свръх населени места и сблъсъци. Добрият аспект на Уран е тригона от Сатурн, но не можем много да разчитаме на него засега, тъй като е разходящ, заради ретроградното движение на Сатурн. Но пък, това е временна ситуация, която ще започне да се нормализира след 13.Авг. Т.е. от тогава ще започнат да се стабилизират промените, които сега са в зародиш.

Венера е ключова в момента, като управителка на ретроградния Меркурий. Докато е все още в Овен (до 30.Апр), ще ни е трудно да се съсредоточим и ще сме под въздействие на усилен и хаотичен стрес, който ще се отрази във взаимоотношенията. Щом Венера навлезе в собствения си знак Телец (от 30.Апр), ще почувстваме значително подобрение в емоционалното ни състояние и стабилизация в работен, и финансов план. Така че, положението не е толкова отчайващо, има надежда. Малко търпение и всичко ще се подреди! Желая ви успех!
АСТРО 21
Ирина Димитрова


2 коментара:

  1. Благодаря ти за насоките и обясненията, Ирина :) Желая здраве и светлина по пътя на теб и твоите близки.
    Весе;а

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Александра/Весела за прекрасното пожелание :) Да бъде мир, любов и светлина за всички ни!

      Изтриване