вторник, 27 октомври 2015 г.

За мен

Влечението ми към Астрологията е от ученичка, когато добих пълно усещане за зодиакалните знаци и можех да разграничавам техните представители. Задълбоченото ми изучаване започна от 2002 година. Обучавала съм се при двама преподаватели, последователи на западната и руската школа. От 2005 година практикувам.

Чувствах се неудовлетворена от класическият метод на описание на личността и прогнозиране на живота. Той представяше нещата непълно, повърхностно и неточно за мен. Класическите тълкувания не даваха отговори на моите по-дълбоки търсения и ме смущаваха със сковаността си. Искаше се от мен да се съглася, че ние сме строго дефинирани и ще изживеем един предначертан живот, без никакво развитие и възможности, на нивото на най-низши организми. Тази идея беше в разрез с цялостното ми вътрешно усещане и нестихващ стремеж към развитие, заложен в човешката душа. Очевидно е, че дори камъкът с времето променя формата си, статиката в Универсума е непознато състояние! Планетите не спират своя ход в небесната шир, как тогава ние ще се застопорим, заключени в една рождена диаграма?

Не можех и не исках да си представя, че ще остана същата, с тези гени в мен, които ми създаваха огромни проблеми. Чувствах ги като инвазирали гадинки, които са ме поробили. Идеята, че ще останат завинаги в тялото ми и ще трябва да им се подчинявам ме подлудяваше и теглеше вън от живота! Така въстанах срещу тях и срещу себе си... срещу онова вътре в мен! Започнах усилена работа, процес по вътрешно „изстъргване”. Разсърдих се на Бог за това, че ни е вкарал тези „амеби”, а иска от нас да им се съпротивляваме, че ни е изпратил на война с тях, нима не виждаше колко е трудно. Цялата ми вътрешност крещеше К-А-К да го направя???

В борбата ми с малките бесове, които явно са ме довели тук, започнах да обхождам всякакви духовни семинари по саморазвитие, минах през психоаналитик, гледачки, баячки, изучих енергийни практики, „Силва Метод”, лекувах душата си с помощта на невидими лечители, пих тинктури и отвари, изчетох „тонове” езотерична и духовна литература, усърдно медитирах и се молих. С времето изцелих и усилих връзката си с Бог, и моите вътрешни водачи (Благодаря Ви!). Така дойде ред на Астрологията, в чието лице успях да намеря безценен помощник. Стивън Аройо, Дона Кънингам и Ерих Бауер са основните автори, които ме насочиха в моя стил на работа. Оформи се метод, който се оказа различен. Продиктуван от дългогодишните ми изследвания от дете в областта на Кармата, прераждането и смисъла на живота, открих много съответствия с „миналото” на душата в хороскопите, което съм проследила, чрез регресии, по законите на причинно-следствените връзки и съпоставяйки резултатите с информация, получена от медиуми, която съвпадаше.Така възприех подход, с който извличам основните кармични теми от последните инкарнации и извеждам програмата на душата за този живот или „учебният материал за годината”!

Изтеглянето на такъв род информация не е лесна работа и е доста отговорна задача. Вероятно затова астролозите го отбягват. Граничи с медиумизъм, прекаран през анализ, стъпващ на твърди показатели. Моят принцип на работа поставя Бог на първо място, между мен и хороскопа! Твърдо вярвам, че Астрологията служи за упътване на душата в пътя и нагоре, от където сме се „свлекли”, по ред причини, осъзнати или не.
Всяка душа учи с индивидуална скорост и според желанието, затова реализацията на програмата/хороскопа зависи от индивида. Моята задача е да предоставя най-добрите възможности, които биха могли да се достигнат с малко повече работа! При някои е по-лесно, тъй като са „тренирани”. Това са така наречените стари души. При други не. Моето обучение продължи 45 години. През всички тях се чувствах, сякаш не живея собствения си живот. Но, дойде моментът, в който мога да извикам с пълно гърло: СВОБОДНА СЪМ! Победих гените! Благодаря Ти Господи!

Членовете на всеки род и фамилия са тясно свързани в духовния свят и на същия принцип, по който преповтарят гените, повтарят и житейските уроци, заедно с кармата. Получава се предаване на щафетата. Всяко следващо поколение има задачата да доразвие и усъвършенства определени характеристики, и да трансформира и подобри други. Няма по-безсмислено извървян живот от този, в който следваш сляпо инстинктите на дедите си, преповтаряйки грешки и грубости, задържайки и влошавайки еволюцията на целия човешки род, както и на цялото въобще! Вселената е един жив организъм, и това е самият Бог! Ако някъде се случи нарушение в системата, предизвиква „боледуване” на цялото, от което страда нашият Създател! Дали сме се замисляли за това? Погрешно е вярването, че Той, като наш пра-родител трябва да ни дундурка по дифолт, докато ние си правим каквото си искаме из земите Му. Грижата и отговорността е взаимна! Това трябва да се разбере! Иначе, ето ги резултатите!

Смятам, че средновековната астрология е извървяла времето си, както и „църквата”. Разликата се състои в частицата „ще”, която нанася най-големите щети. Тъкмо тя принизява тази дълговековна наука до нивото на обикновено гадателство и опорочава смисъла и, увреждайки развитието на индивида.
В какво се състои осъвремененото разбиране на астрологията, което е може би древно послание, изплувало от пластовете на ефира? До него се докоснаха някои по-смели, проницателни и напредничави астролози. В това, че бидейки „поставени” в една смес от планетни енергии, ние изминаваме път в опознаването и овладяването им. Учим се да ги използваме по най-добрият начин, като първо изпитваме „лошата им” страна, заради незрялата си непохватност. Душата също като физическото тяло израства и придобива умения. Нашата причина да сме тук е желанието да придобием такива и да ги усъвършенстваме! Именно степента на зрялост в разбирането и работата с наличните енергии (характера) е условието за проявлението на хороскопа. В езотеричните учения се казва, че има четири нива на проявление, според еволюцията на душата! Така една и съща карта ще бъде усвоена и реализирана напълно различно от различните души! Такъв е случаят с близнаците! Изборът на душата се състои в определяне на посоката! Там трябва да се внимава, защото когато се навлезе в коловоза на една матрица трудно се излиза. Получават се кармични заплитания с други души и изобщо спътниците в различните „магистрали” са различни и подтикват към определено развитие!

И така, всяка от посоките предоставя различни по сила и качество възможности, които нарастват с осъзнаването на душата! Дълбоката идея в този вид „Духовна Астрология”, който избрах да практикувам е да ги онагледи, за да улесни избора и подпомогне да се види най-висшето проявление на хороскопа, където душата би се чувствала най-щастлива!

АСТРО 21 
Ирина Димитрова

7 коментара:

  1. Много успех с новия блог, Ричи! Аз съм ползвала и винаги бих ползвала астро-услугите ти, заради доверието в дълбочината на обхвата на картата, характера и възможностите на личността, според астрологията, които ти успяваш да откриеш и разтълкуваш.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти мила Лори за прекрасното пожелание и споделяне! Да обменяме опит и да се обогатяваме в тази красива наша Лапландия :) Всеки има какво да даде на другите и всеки има какво да вземе от тях! Благодаря, че имам такъв астрологичен приятел в твое лице! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, докато се науча да работя с това чудо... ще влезем в ерата на Козирога Ха-ха-ха :)

    ОтговорИзтриване
  4. Статиите Ви са много интересни, а в период на емоционален срив действат като балсам за изтерзаната ми душа...Благодаря!
    Трябва да се свържа с Вас...

    ОтговорИзтриване
  5. Мила Милена, дано сте успяла да намерите фейсбук страницата ми АСТРО 21. Тук е невъзможен диалогът. Виждам съобщенията след месеци и години :) Направо смехотворно...

    ОтговорИзтриване